Роглич спечели осмия етап от Обиколката на Испания

Словенецът се доближи само на 13 секунди от носителя на "червеното трико" Ричард Карапас

Роглич спечели осмия етап от Обиколката на Испания

Словенецът Примож Роглич спечели осмия етап от Обиколката на Испания и се доближи само на 13 секунди от носителя на "червеното трико" Ричард Карапас в генералното класиране.

 
Именно Роглич и Карапас водеха люта битка в края на днешния 164-километров етап от Логроньо до Алто де Монкалвийо. Състезателят на "Йъмбо-Висма" обаче успя да наложи своето темпо в последните два километра и финишира с време от 4 часа, 7 минути и 8 секунди. За Роглич това бе втора етапна победа във "Вуелтата" след тази в първия етап. Еквадорецът Карапас от отбора на "Инеос" остана втори на 13 секунди, а трети на 19 секунди зад Роглич завърши ирландецът Дан Мартин.
 
Руснакът Александър Власов на 25 секунди, британецът Хю Карти на 33 секунди и холандецът Воутер Пулс на 35 секунди допълниха челната шестица. В генералното класирането Карапас е първи с общо време от 32 часа, 31 минути и 6 секунди. Втори на 13 секунди е Роглич, а трети на 28 секунди е Дан Мартин. Хю Карти е четвърти на 44 секунди, а пети към момента се движи испанецът Енрик Мас на 1:54 минути.
 
Всички останали състезатели са на повече от 3 минути зад лидера Карапас. В класирането при спринтьорите първи със 104 точки е Роглич, докато при катерачите води французинът Гийом Мартен с 27 точки. В четвъртък предстои равнинен девети етап от Обиколката на Испания - 157,7 километра от военната база "Сид Кампеадор" в Кастрийо дел Вал до Агилар де Кампоо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки