В РУСИЯ: Челси с разгром и първа победа в Шампионска лига за годината (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пропусната дузпа не разколеба лондончани пред погледа на Абрамович в Краснодар – 4:0

В РУСИЯ: Челси с разгром и първа победа в Шампионска лига за годината (ВИДЕО+СНИМКИ)

Английският Челси постигна първата си победа през календарната година в Шампионска лига, след като спечели с 4:0 визитата си на Краснодар в Русия.

Лондончани направиха нулево реми със Севиля на старта, но този път не оставиха съмнение в това кой е по-добрият отбор на терена и разбиха своя опонент, макар че още в 14-ата минута пропуснаха дузпа.

Жоржиньо нацели страничната греда от бялата точка, но Калъм Хъдсън-Одой (37) откри малко преди почивката, а след нея точни за „сините“ бяха още Тимо Вернер (76, дузпа), новото попълнение Хаким Зиеш (79) и резервата Кристиан Пулишич (90).

Така те вече имат 4 точки в Група Е и успяха да зарадват клубния собственик Роман Абрамович, който изгледа мача от трибуните за първи път от година и половина насам.

Иначе домакините стартираха ударно и можеха да открият резултата още в 4-ата минута. Данил Уткин намери пространство на границата на наказателното поле и отправи удар към вратата на Едуард Менди, но новото попълнение на "сините" се справи и улови.

Челси отвърна с мощен удар на Хаким Зиеш, който успя да залъже противниковата отбрана, но ударът му не затрудни Матвей Сафонов.

В 14-ата минута Тимо Вернер бе повален на земята от свой съперник и съдията наду свирката за нарушение. Жоржиньо обаче не се справи с изпълнението от бялата точка, след като ударът му разтресе лявата греда.

Малко по-късно Уткин се свлече в наказателното поле след съприкосновение със защитник, но съдията подмина ситуацията и играта продължи.

В крайна сметка в 37-ата минута Челси откри резултата чрез Калъм Хъдсън-Одой. Английският талант овладя добро подаване и намери пространство на границата на наказателното поле, и с хитър удар преодоля стражът на руснаците и прати топката във вратата му. След преглед с ВАР заради съмнения за засада попадението все пак бе зачетено и "сините" поведоха с 1:0.

Началото на втората част ни направи свидетели на истинска драма в наказателното поле на Челси. Първо мощният удар на Юри Газински разтресе напречната греда на Менди, а след тотално разбъркване последва удар на Мартинович, но вратарят на "сините" се отличи с блестяща намеса и опази вратата си.

Натискът на Краснодар се задържа и след час игра Евгений Гернов отправи удар от воле, но за щастие на гостите той бе неточен.

Челси повиши оборотите и в 66-ата минута Хаким Зиеш си освободи пространство и отправи бърз, но твърде лек удар в средата на целта, който бе лесно уловен от Матвей Сафонов.

В 75-ата минута влезлият от пейката Кристиан Пулишич изрита топката към вратата, но тя се удари в ръката на Мартинович, което доведе до втора дузпа за Челси в срещата. Този път зад топката застана Тимо Вернер, който бе безкомпромисен и покачи на 2:0 за "сините".

Десетина минути преди края Хаким Зиеш оформи класическия резултат за Челси в първия си мач като титуляр. Нидерландецът засече добро подаване в наказателното поле и заби топката в долния десен ъгъл на Сафонов, отбелязвайки дебютното си попадение.

Краснодар сякаш се отказа да гони дори почетно попадение и в последната минута на редовното време Пулишич окончателно сложи точка на спора. Американският национал бе оставен непокрит в наказателното поле и покачи на 4:0 за Челси.

След поражението Краснодар остана с една точка в групата, спечелена срещу Рен (1:1) на старта.

КРАСНОДАР - ЧЕЛСИ 0:4

0:1 Хъдсън-Одой (37)
0:2 Вернер (76 - дузпа)
0:3 Зиеш (80)
0:4 Пулишич (90)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Краснодар: 39. Матвей Сафонов, 18. Евгений Чернов, 4. Александр Мартинович (к), 31. Кайо Панталеан, 28. Игор Смолников, 52. Тони Вилена, 47. Данийл Уткин, 6. Кристиан Рамирес, 8. Юри Газинский, 14. Крисофър Олсон, 33. Маркъс Берг;

Треньор: Мурад Мусаев;

Челси: 16. Едуард Менди, 21. Бен Чиуел, 15. Курт Зума, 2. Антонио Рюдигер, 28. Сесар Аспиликуета (к), 17. Матео Ковачич, 5. Жоржиньо, 20. Калъм Хъдсън-Одой, 29. Кай Хавертц, 22. Хаким Зиеш, 11. Тимо Вернер:

Треньор: Франк Лампард.
Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

Лукаку може да остане в Рома, но само с нов наем

Челси обмисля варианта да остави белгиеца за още 12 месеца на "Олимпико"

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки