Гладиаторска битка за ЦСКА във Вечния град

"Червените" гостуват на Рома

Гладиаторска битка за ЦСКА във Вечния град

 Еуфорията от влизането на ЦСКА в групите на Лига Европа постепенно отминава и последните седмици не бяха лесни за тима. Чаканият с оптимизъм двубой срещу ЧФР Клуж беше загубен, а в първенството "червените" се препънаха и срещу Арда (Кърджали), с което серията им от мачове без победа в efbet Liga набъбна до 6. Логинчо или не, старши треньорът Стамен Белчев беше уволнен и в момента се търси негов заместник. Днес обаче предстои гостуване на Рома на "Олимпико" и отборът ще бъде воден от триото Даниел Моралес, Красимир Чомаков и Кирил Динчев.

 
"Армейците" са амбицирани за добро представяне във Вечния град и смятат, че имат сили да поднесат изненада. През годините тимът неведнъж е постигал престижни резултати, когато това най-малко се е очаквало. Ситуацията в групата е такава, че "червените" трябва да мислят мач за мач, без да си правят тънки сметки. Рома безспорно е фаворит, но в понеделник имаше тежко гостуване на Миан (3:3) и очакванията са, че довечера старши треньорът Пауло Фонсека ще даде почивка на част от титулярите.
 
 
В състава на ЦСКА няма сериозни кадрови проблеми. Изключение е контузията на централния защитник Юрген Матей. Това означава, че двойка централни защитници ще са Валентин Антов и Петър Занев. Отляво в отбраната ще е Брадли Мазику, а отдясно ще започне възстановеният Иван Турицов. Амос Юга и Тиаго Родригес ще си партнират в средата на терена, а малко пред тях ще е Юнус Санкаре, който пропусна гостуването в Кърджали. Али Соу отново ще води атаката, а по крилата ще се разчита на Георги Йомов и Джером Синклер. След почивката със сигурност ще се появи Жул Кейта.
 
От началото на сезона Рома има само една загуба, при това служебна. "Вълците" бяха наказани заради нередовна картотека на халфа Амаду Диавара в първия кръг на Серия "А" срещу Верона. В класирането тимът е на 9-о място, но игра силно срещу Ювентус и Милан, като и в двата мача стигна до равенства. В Лига Европа съставът на Пауло Фонсека стартира с важен успех при визитата на Йънг Бойс - 2:1.
 
 
Днес италианският тим ще стартира без тарана Един Джеко, а на пейката ще останат още Педро Родригес, Жордан Верету и Хенрих Мхитарян. Така в центъра на халфовата линия ще се появят Браян Кристанте и Гонсало Вияр, а по фланговете ще действат Рик Карсдорп и Леонардо Спинацола. Триото в атака ще оформят Лоренцо Пелегрини, Борха Майорал и Карлес Перес. На вратата ще е Пау Лопес вместо Антонио Миранте.
 
Рома не за първи път се изправя на пътя на "червените". През 1983 година двата тима се срещнаха на 1/8-финалите в КЕШ, като "вълците" спечелиха и двата мача с по 1:0. През 2009 година пък "джалоросите" се паднаха в една група с родния гранд в Лига Европа и отново взеха максимума. В Рим италианците се наложиха с 2:0 след попадения на Стефано Окака и Симоне Перота, а в София бяха още по-убедителни - 3:0 с две попадения на Алесио Черчи и едно на Филипо Скардина. Любопитното е, че тогава в групата на ЦСКА беше и Фулъм, а за "котиджърс" игра сегашният футболист на Рома Крис Смолинг.

Лига Европа, група "А":

РОМА - ЦСКА

Вероятни състави:
 
РОМА (3-4-2-1): П. Лопес; Ибаньес, Смолинг, Кумбула; Карсдорп, Вияр, Кристанте, Спинацола; Пелегрини, Майорал, К. Перес
Старши треньор: П. Фонсека
ЦСКА (4-2-3-1): Бусато; Турицов, Антов, Занев, Мазику; А. Юга, Т. Родригес; Йомов, Санкаре, Дж. Синклер; А. Соу
Старши треньор: Д. Моралес
 
СЪДИЯ: А. Кулбаков (Беларус)
СТАДИОН: "Олимпико"
НАЧАЛО: 22:00 часа
Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

Гасперини за реванша с Ливърпул: Най-важният мач в историята

„Наясно сме, че няма да е лесно“, заяви треньорът на Аталанта

Еуфория в Рим! "Олимпико" разпродаден за Рома - Милан

"Вълците" на крачка от трети пореден полуфинал

ОБЗОР: Бенфика и Леверкузен с домакински успехи (ВИДЕО)

Резерви зарадваха "аспирините" - резултати от Лига Европа

Рома мечтае за трети пореден финал в Европа (ВИДЕО)

"Вълците" обезличиха Милан на "Сан Сиро"

Алонсо: Има време за Бундеслигата, мислим само за Уест Хем

Вижте какво заяви треньорът на „аспирините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки