В УЕФА вече се фокусират върху европейско в три-четири страни, "Уембли" може да изгуби финала

По план форумът трябва да е в 12 страни

В УЕФА вече се фокусират върху европейско в три-четири страни, "Уембли" може да изгуби финала

 Европейската централа е напът да се откаже от оригиналния план за провеждане на Евро 2020 (2021) в 12 града и вече се фокусира върху вариант, в който всички мачове да се проведат в три или четири страни. Според "Дейли Мейл" "Уембли" пък може да загуби домакинството си на финала, ако до следващото лято в Англия стадионите не се отворят за фенове. Митичният стадион трябва по програма да приеме общо седем мача към този момент, сред които двата полуфинала, както и двубоят за трофея. Ако не може да има публика обаче, "Уембли" ще загуби финала, макар че ще остане като един от стадионите, които ще домакинстват двубои от по-ранната фаза.

 
Най-голямото притеснение на шефовете на УЕФА е дали страните-домакини ще могат да приемат фенове и спонсори на съответните стадиони, защото това е важно както от финансова, така и от емоционална и естетическа гледна точка. С други дума, ако "Уембли" е празен, а има възможност друг от стадионите-домакините да приеме публика за полуфиналите и финала, то в УЕФА ще предпочета да преместят тези срещи на съоръжения, които могат да приемат фенове. 
 
От централата за момента отказват коментар и твърдят, че все още само проучват как се развива ситуацията в отделните страни.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки