Милан разби Спарта, Ибра изпусна дузпа и нов рекорд (ВИДЕО)

Мартин Минчев остана извън групата на чехите

Милан разби Спарта, Ибра изпусна дузпа и нов рекорд (ВИДЕО)

Милан спечели с 3:0 домакинството си на на Спарта (Прага) в мач от група Н на Лига Европа. Попаденията отбелязаха Браим Диас (24), Рафаел Леао (57) и Диого Далот (67). Победата можеше да е още по-изразителна, но голямата звезда на "росонерите" Златан Ибрахимович пропусна дузпа. Попадение в този мач щеше да го направи най-възрастният голмайстор на клуба в европейски мач. Бъгарският нападател Мартин Минчев пък остана извън групата на чехите за тази среща.

 
В шестата минута Давиде Калабрия центрира към Ибрахимович, чийто удар с глава мина над вратата. В 14-ата шведът отново пропусна да се разпише с глава. В 24-ата Ибра намери в наказателното поле Диас, а той прокара топката между краката на Хеча за 1:0. 
 
В 36-ата Милан получи правото да изпълни дузпа, след като Ибрахимович беше фаулиран от Давид Лишка. Именно 39-годишният нападател застана зад топката, но стреля в напречната греда. Това е трети пропуск на Златан от последните му пет удара от бялата точка. 
 
На почивката Ибрахимович беше заменен от Леао. В 57-ата минута именно младият прутугале удвои преднината на домакините, след като засече остро центриране по земя на своя сънародник Далот. В 66-ата защитникът получи дълъг извеждащ пас от Бенасер и на свой ред се разписа. 
 
В 70-ата резервата на гостите Давид Моберг Карлсон стреля, но шутът му мина над вратата. В 82-ата той отново опита удар, но Кяер застана на пътя на топката. Това беше и последното интересно положение в двубоя.
 
Така Милан еднолично оглави групата с актив от 6 точки, докато Спарта е последен все още без актив.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки