Гришо излиза срещу домакин на старта на Мастърса в Париж

Най-добрият български тенисист ще мери сили с Адриан Манарино в първи кръг

Гришо излиза срещу домакин на старта на Мастърса в Париж

 Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу представителя на домакините Адриан Манарино в първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс" във френската столица Париж с награден фонд 4.289 милиона евро. 29-годишният Димитров, който миналата година достигна до полуфиналите на надпреварата, е поставен под номер 13 в схемата.

Българинът има две победи в два мача срещу Манарино. За последно двамата играха в края на февруари тази година в Акапулко, а Димитров спечели с 6:7(8), 6:2, 7:6(2) в драматичен двубой, който продължи 2:45 часа. Хасковлията е номер 20 в световната ранглиста на АТП, а 32-годишният Манарино заема 39-ата позиция.

При евентуална победа на старта българинът ще се изправи във втория кръг срещу победителя от мача между Йошихито Нишиока (Япония) и Пабло Андухар (Испания), а в третия кръг може да срещне номер 4 Александър Зверев (Германия). Световният номер 1 Новак Джокович (Сърбия) се отказа от участие в Париж и няма да защитава титлата си от миналата година.

Водач в схемата тази година е Рафаел Надал (Испания), който ще почива в първия кръг, а номер 2 е Стефанос Циципас (Гърция). Доминик Тийм, Кристиан Гарин и Фернандо Вердаско също се отказаха от участие в надпреварата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки