Азар се завърна с гол, Реал (Мадрид) продължава да води в Испания! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Белия балет" разби с 4:1 Уеска в седмия кръг

Азар се завърна с гол, Реал (Мадрид) продължава да води в Испания! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лидерът в Испанската Примера дивисион Реал (Мадрид) постигна втора поредна победа в шампионата, след като надви с 4:1 Уеска. 

"Белия балет" не срещна никакви трудности срещу един от аутсайдерите тази година, като най-добрата новина за феновете на мадридчани бе започването като титуляр на Еден Азар, който най-после успя да излекува физическите си проблеми. 

В 14-ата минута след великолепен пас на Лука Модрич отляво, Еден Азар изскочи зад защитата на гостите, но засече топката над вратата на Андрес Фернандес.

Шест минути след това Федерико Валверде опита удар извън наказателното поле, но в аут. В ответната атака Рафа Мир вкара топката във вратата на Реал, но попадението моментално бе отменено заради дълбока засада на офанзивния футболист на гостите.

В следващите минути темпото отново спадна, като липсата на сериозни положения се запази. Пет минути преди края на първата част обаче Реал откри резултата. Завърналият се след контузия Еден Азар получи пас от Феде Валверде, а белгиецът отправи страхотен изстрел от около 25 метра, който влетя във вратата на Фернандес за 1:0. Това е и първо попадение за Азар в първенството от 5 октомври миналата година насам.

Това попадение даде необходимата увереност у футболистите на домакините, които още преди края на първата част стигна до нов гол. В добавеното време Лукас Васкес отправи центриране отдясно в наказателното поле, където Пабло Мафео увисна, а Карим Бензема овладя топката на далечната греда и с хубав удар покрай вратаря реализира за 2:0.​

В 54-та минута резултатът стана класически. Бензема беше намерен отляво в наказателното поле и опита центриране, което бе блокирано. Топката обаче се върна във французина, който този път успя да намери с чудесен пас на далечната греда Феде Валверде, а уругваецът с отличен удар по диагонала отбеляза трето попадение за своя тим.   

В 63-ата минута резервата Винисиус се измъкна от защита на Уеска и комбинира с Бензема, но ударът на нападателя премина над вратата.

 

 

Все пак гостите успяха да отбележат едно попадение в 74-ата минута. Рафа Мир беше изведен отляво и центрира в наказателното поле на Реал, където Марсело изпусна Давид Ферейро, който с десния крак засече топката във вратата на Куртоа – 3:1.

Крайното 4:1 бе оформено от Карим Бензема в първата минута на продължението. Така Реал събра 16 точки на върха - на две пред Реал Сосиедад и Кадис. Уеска пък остава сред последните отбори в таблицата на 18-та позиция все още без успех през сезона.

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки