В ИТАЛИЯ: Юве громи, Кристиано с два гола от пейката след коронавируса (ВИДЕО)

Мората и Рабио също се разписаха за 4:1 над Специя

В ИТАЛИЯ: Юве громи, Кристиано с два гола от пейката след коронавируса (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо влезе от пейката и вкара два гола в първия си мач, след като пребори коронавируса!

Ювентус разби Специя с 4:1 в мач от шестия кръг на Серия „А“, в който заради травма не игра българският национал Андрей Гълъбинов.

Този път системата ВАР помогна за гол на Алваро Мората, след като му бяха отменени цели три в Шампионската лига срещу Барселона. Испанецът откри резултата в 14-ата минута, а веднъж се разписа и Адриен Рабио.

Наставникът на шампионите Андреа Пирло бе направил три промени след загубата с 0:2 през седмицата. Той даде старт на Буфон, Артур и Уестън Маккени като остави Роналдо на пейката след карантината.

В 6-ата минута Алваро Мората отправи изстрел, който мина покрай вратата. Десет минути по-късно обаче испънецът се разписа на празна врата след пас на Маккени. Веднага бе вдигнат флагът за засада, но за разлика от мача с Барселона, намесата на ВАР помогна голът да бъде признат. В 18-ата Федерико Киеза стреля, но неточно. В 23-ата Мората отново прати топката в противниковата мрежа, но този път наистина се намираше в положение на засада и попадението не беше зачетено.

В 29-ата Киеза направи добър пробив, но неговият шут беше блокиран от Шабот. В 31-ата Нзола излезе на удобна позиция, но се подхлъзна и не успя да нанесе удар. Само минута по-късно обаче след изстрел на Побега топката рикошира и се озова във вратата на Буфон за 1:1. В 44-ата Мората нахлу в наказателното поле и поднесе топката на Маккени точно пред голлинията, но Шабот направи решаваща намеса и я изби в корнер.

В 56-ата минута Роналдо се появи на терена. Още в 59-ата португалецът заобиколи Проведел и върна преднината на Юве в резултата. В 64-ата Буфон отрази удар с глава на Шабот, а при добавката Кевин Агудело се разписа. Попадението обаче не беше признато заради засада. В 68-ата резервата Рабио получи дълъг пас от Киеза, преодоля Шабо и покачи на 3:1 в полза на гостите. В 72-ата Побега стреля от воле, но Мерих Демирал протегна крак и изби топката в корнер. В 76-ата "бианконерите" получиха дузпа за фаул на Бартоломей срещу Киеза. Роналдо пък я превърна в гол чрез изпълнение на "Паненка" за крайното 4:1 за италианския шампион.

След него Юве събра 12 точки и заема второто място в класирането, изоставайки с 2 от лидера Интер, докато Специя е 16-и с 5 пункта. 

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки