В ИТАЛИЯ: Юве громи, Кристиано с два гола от пейката след коронавируса (ВИДЕО)

Мората и Рабио също се разписаха за 4:1 над Специя

В ИТАЛИЯ: Юве громи, Кристиано с два гола от пейката след коронавируса (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо влезе от пейката и вкара два гола в първия си мач, след като пребори коронавируса!

Ювентус разби Специя с 4:1 в мач от шестия кръг на Серия „А“, в който заради травма не игра българският национал Андрей Гълъбинов.

Този път системата ВАР помогна за гол на Алваро Мората, след като му бяха отменени цели три в Шампионската лига срещу Барселона. Испанецът откри резултата в 14-ата минута, а веднъж се разписа и Адриен Рабио.

Наставникът на шампионите Андреа Пирло бе направил три промени след загубата с 0:2 през седмицата. Той даде старт на Буфон, Артур и Уестън Маккени като остави Роналдо на пейката след карантината.

В 6-ата минута Алваро Мората отправи изстрел, който мина покрай вратата. Десет минути по-късно обаче испънецът се разписа на празна врата след пас на Маккени. Веднага бе вдигнат флагът за засада, но за разлика от мача с Барселона, намесата на ВАР помогна голът да бъде признат. В 18-ата Федерико Киеза стреля, но неточно. В 23-ата Мората отново прати топката в противниковата мрежа, но този път наистина се намираше в положение на засада и попадението не беше зачетено.

В 29-ата Киеза направи добър пробив, но неговият шут беше блокиран от Шабот. В 31-ата Нзола излезе на удобна позиция, но се подхлъзна и не успя да нанесе удар. Само минута по-късно обаче след изстрел на Побега топката рикошира и се озова във вратата на Буфон за 1:1. В 44-ата Мората нахлу в наказателното поле и поднесе топката на Маккени точно пред голлинията, но Шабот направи решаваща намеса и я изби в корнер.

В 56-ата минута Роналдо се появи на терена. Още в 59-ата португалецът заобиколи Проведел и върна преднината на Юве в резултата. В 64-ата Буфон отрази удар с глава на Шабот, а при добавката Кевин Агудело се разписа. Попадението обаче не беше признато заради засада. В 68-ата резервата Рабио получи дълъг пас от Киеза, преодоля Шабо и покачи на 3:1 в полза на гостите. В 72-ата Побега стреля от воле, но Мерих Демирал протегна крак и изби топката в корнер. В 76-ата "бианконерите" получиха дузпа за фаул на Бартоломей срещу Киеза. Роналдо пък я превърна в гол чрез изпълнение на "Паненка" за крайното 4:1 за италианския шампион.

След него Юве събра 12 точки и заема второто място в класирането, изоставайки с 2 от лидера Интер, докато Специя е 16-и с 5 пункта. 

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки