Денис Шаповалов – между тенис корта и музикалното студио

„Оборудвах домашно студио и започнах да работя върху няколко песни“, разкри един от най-младите участници на Sofia Open

Денис Шаповалов – между тенис корта и музикалното студио

Само 4 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември.

Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта! 

Денис Шаповалов е сред най-младите участници на Sofia Open 2020. Канадецът има една спечелена титла до момента – на твърдите кортове в зала в Стокхолм (2019 г.). Преди надпреварата в шведската столица беше с показатели 0-7 в полуфинални срещи.

Едва 20-годишен през миналия сезон игра на финал на Мастърс 1000 турнира в Париж (загуби от Джокович), ставайки най-младият финалист в турнира от Томаш Бердих (20) през 2005 г. Бе основна част от отбора на Канада, който миналия ноември достигна до финал за Купа „Дейвис“.

През септември тази година дебютира в Топ 10 на ранглистата, ставайки вторият представител на Канада, след Раонич, с подобно постижение. В турнирите от Големия шлем най-добрия му резултат е достигането до четвъртфиналите на US Open 2020.

Денис Шаповалов започва да играе тенис от дете, а негови първи треньори са баща му Виктор и майка му Теса, които ръководят тенис академия във Воун, Канада. Той е роден в Израел, където майка му се премества от Русия. Когато е на 9 месеца вече живее в Торонто. Говори английски и руски език. Любимата му настилка е тревната, а удар – смач. Идол в детските му години е Роджър Федерер. През 2017 г. е избран за Новобранец на годината, както и за Най-прогресирал играч. Споделя, че ако не е бил тенисист е щял да бъде хокеист. Обича да играе на видео игри. Освен това е страстен почитател на музиката, в частност рапа.

„Обичам музиката, обичам рапърите. Голям фен съмна G-Eazy и песните, които пише. Той беше вдъхновението ми да се заема с музика. Това е начинът да изразя мислите си. Оборудвах домашно студио и започнах да работя върху няколко песни. Първата от тях излезе през август. Това е песен за битката да пробия без чужда помощ. Само с подкрепата на семейството ми. Да се бориш ежедневно. Ставаш рано, лягаш след полунощ и по цял ден тренираш", споделя Шаповалов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки