ИСТОРИЧЕСКО: Тотнъм лидер в Англия след драма в Уест Бромич, Кейн изравни Оуен (ВИДЕО)

Головата машина на „шпорите“ вече има 150 попадения във Висшата лига

ИСТОРИЧЕСКО: Тотнъм лидер в Англия след драма в Уест Бромич, Кейн изравни Оуен (ВИДЕО)

След като в четвъртък Тотнъм победи с 3:1 българския шампион Лудогорец в Разград, сега „шпорите“ на Жозе Моуриньо се наложиха с минималното 1:0 над Уест Бромич Албиън и оглавиха временното класиране на Висшата лига.

Те събраха 17 точки, след като постигнаха драматичен успех над новаците в осмия кръг. Победата стана факт след попадение на Хари Кейн две минути преди края на редовните 90.

То бе историческо, защото с него нападателят вече има 150 и се изравни с Майкъл Оуен на 9-ото място във вечната ранглиста на реализаторите в Англия.

Наставникът на гостите Жозе Моуриньо направи само една промяна в сравнение с последния мач на лондончани в Премиър лийг. Ерик Ламела бе заменен от Гарет Бейл, който започна за първи път като титуляр в мач от първенството след завръщането си в Тотнъм. Корекциите в сравнение с двубоя с Лудогорец бяха пет.

Тотнъм разочарова през първото полувреме. Въпреки че "шпорите" контролираха топката повече, те създадоха само една голова ситуация. В 13-ата минута Кейн овладя и задържа много добре топката в половината на "дроздовете", след което центрира към Ндомбеле. Последният продължи моментално към Сон, който беше в чиста позиция. Кореецът обаче се забави и ударът му бе блокиран. 

Пет минути след това УБА имаше чудесен шанс. Фурлонг центриран добре отдясно и Грант засече с глава отблизо, но не успя да насочи топката към вратата и тя премина встрани. В 26-ата минута пък Дайър трябваше да изчиства от голлинията, пише Спортал. Домакините доиграха много добре частта и въпреки, че не стигнаха до други чисти голови положения, изглеждаха по-опасни в атака.

В 50-ата минута Тотнъм създаде втората си чиста ситуация в мача. Кейн стигна до едно дълго подаване от Алдервейрелд, премина покрай Бартли, след което центрира към Бейл, но подаването дойде дълго за уелцеца, на когото не достигнаха сантиметри, за да засече. В 67-ата и току-що влезлият Ло Селсо също не успя да намери вратата от 8-9 метра.

УБА отговори със страхотен изстрел на Галахър от на 25 метра. Лорис не реагира, но топката срещна лявата греда и излезе в аут. В 70-ата минута домакините пропуснаха чудесна възможност. Фурлонг засече с глава центриране на Кровинович, но Лорис реагира добре и изби, а след това Грант не успя с добавката. 

В 78-ата минута Моуриньо замени Бейл и Сисоко и пусна на местата им Винисиус и Моура. Така Тотнъм заигра с двама чисти нападатели плюс Сон и Моура, които действаха по крилата. Именно Винисиус, за когото това бе дебют в Премиър лийг, можеше да открие в 81-ата минута, но негов добър удар по земя бе избит от Сам Джонстън. 

Две минути преди края Кейн отново донесе трите точки на Тотнъм, след като засече с глава центриране на Дохърти отдясно. Джонстън този път не успя да се намеси добре и топката го прехвърли. Така голмайсторът на "шпорите", който през седмицата отбеляза своя гол №200 с екипа на Тотнъм във всички турнири, реализира своето с150-о попадение във Висшата лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки