И Клоп скочи на програмата във Висшата лига

Той подкрепи колегата си Оле Гунар Солскяер

И Клоп скочи на програмата във Висшата лига

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подкрепи колегата си от Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, който изрази недоволство спрямо програмата на мачовете от Висшата лига. “Червените дяволи” трябваше да играят ранния мач в събота от 12:30 часа местно време, след като в сряда вечерта имаха гостуване в далечна Турция. Юнайтед успя да стигне до успех с 3:1 срещу Евертън на “Гудисън Парк”, но след двубоя Солскяер бе гневен на ръководството на Висшата лига и заяви, че програмата е направена така, че неговият отбор да се провали.

Вчера Манчестър Сити и Ливърпул направиха равенство 1:1 на “Етихад”, а след срещата Клоп подкрепи Солскяер.

“Нито един отбор, който играе като гост в Шампионската лига в сряда, не трябва да играе ранния мач в събота. Това не трябва да е позволено. А Тотнъм игра в четвъртък в Лудогорец и трябваше да играе в неделя в 12:00 часа. Ако се налага, нека бъде сряда-събота, но не ранния мач, това убива играчите. Събуждаш се и трябва да играеш футбол след непълноценен период на възстановяване. Висшата лига трябва да промени това, не е възможно да продължаваме така. Телевизиите, Скай, Би Ти, Би Би Си, седнете на една маса и го измислете, дайте поне няколко часа повече на момчетата. Не е възможно да продължаваме така, някой трябва да започне да мисли”, коментира Клоп след мача със Сити.

В същото време критика към Висшата лига имаше и от страна на Пеп Гуардиола по отношение на броя на смените, след като Висшата лига е едно от малкото първенства в Европа, които отново намалиха броя на смените на три. “Трент Александър-Арнолд, английски национален играч, е контузен. Има много, много такива случаи. В цял свят играят с пет смени и това е ключово, но тук е точно обратното. Тук вярваме, че сме по-специални, не предпазваме играчите и затова се стига до бедствие”, каза треньорът на “гражданите”. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки