Сензациите в пресата: Ограничават Стойчо Стоилов в ЦСКА, Мечо си тръгва от „Герена“

Акрапович води босненец на „Армията“, Крушарски вдигнал скандал на Бруно, Петев вариант за Локо Пд и още…

Сензациите в пресата: Ограничават Стойчо Стоилов в ЦСКА, Мечо си тръгва от „Герена“

Сензациите в пресата днес, вторник, 10 ноември 2020 година:

„Тема спорт“: Крушарски вдигнал скандал на Бруно
Собственикът на Локомотив Пловдив е вдигнал голям скандал на Бруно Акрапович при раздялата между двамата. Между двамата е имало сериозен разговор, протекъл на висок тон. На него босът е дал да се разбере, че счита отиването на специалиста в ЦСКА за един вид предателство. Напоследък отношенията между двамата са били охладнели. Наред с това Акрапович е бил и против изгонването на Анте Аралица от състава. Въпреки нежеланието на треньора на тарана бе посочена вратата и договорът му бе прекратен. Както е известно, нападателят бе освободен, след като отправи звучна псувня към ложите след смяната си срещу Монтана (2:2). Аралица си е изпуснал нервите, след като чул доста критики по свой адрес. Все пак нещата между боса и наставника са изгладени. Акрапович пък е показал уважение към Локомотив. Това е и причината да не вземе със себе си ни-то един от помощниците си от "Лаута".

„Тема спорт“: Петев вариант за Локо Пд
Ивайло Петев е вариант пред Локомотив Пловдив за постоянен треньор след Нова година. Специалистът е в добри отношения със собственика на „черно-белите“ Христо Крушарски. Преди време именно Петев е бил човекът, който е предложил на бизнесмена да привлече Бруно Акрапович на "Лаута". В момента Ивайло, който е двукратен шампион като наставник на Лудогорец, е безработен. 45-годишният специалист за последно бе начело на полския Ягелония Бялисток. Той води тима от декември 2019-а до юли 2020 година. Преди това води арабския Ал Кадисия - от ноември 2018-а до март 2019-а. Първият отбор на Петев зад граница бе в кипърския АЕЛ - от октомври 2013 до ноември 2014-а. След това води и хърватския Динамо Загреб (октомври 2016-а до юли 2017 г.), както и друг кипърски тим - Омония Никозия (декември 2017 до март 2018 г.).

„Мач Телеграф“: Ограничават Стойчо Стоилов в ЦСКА

Функциите на една от силните фигури в ЦСКА - Стойчо Стоилов, ще бъдат ограничени след идването на новия треньор Бруно Акрапович, научи „Мач Телеграф“. Това била една от изричните уговорки при преговорите с босненския специалист. Стоилов у няма да има непосредствен контакт с първия отбор, но ще работи с Акрапович при селекцията. Бившият халф на няколко пъти влиза в повече или по-малко открит конфликт с треньорите в ЦСКА и преди това в Литекс, като не едно и две уволнения фигурират в сметката му. Заради влиянието му в съблекалнята някои от бившите наставници, сред които Стойчо Младенов, Мъри Стоилов и Любо Пенев си бяха издействали мениджърът да не се приближава до отбора. Феновете на ЦСКА често призовават в социалните мрежи Стоилов да не бъде в клуба под никаква форма.

„Тема спорт“: Мечо си тръгва от „Герена“ 

Димитър Телкийски най-вероятно ще напусне Левски. Бившият играч на сините за последно бе част от екипа на Георги Тодоров на "Герена". Мечо помагаше и на Живко Миланов в двубоя срещу Лудогорец, който бе загубен с 0:1. Той обаче не е получил покана да остане в щаба на новия треньор на сините Славиша Стоянович. Вчера се появиха информации, че Телкийски вече си е събрал багажа обиден. Това официално обаче все още не се е случило. "В Левски съм, но не ми се говори по темата. Няма какво да кажа", заяви той пред Блиц. Преди да стане помощник-треньор на Георги Тодоров, Мечо бе наставник в школата. Той беше един от наставниците, кандидатствали за започващия курс за изкарване на лиценз "Про". В крайна сметка обаче Телкийски не бе одобрен. Отказ получи и бившият му съотборник на "Герена" Станислав Ангелов-Пелето.

„24 часа“: Акрапович води босненеца Бранко Окич за помощник

Бруно Акрапович ще включи още един босненец в треньорския щаб на ЦСКА. Очаква се днес в София да пристигне Бранко Окич, който ще се присъедини към Даниел Моралес, Красимир Чомаков, Ивайло Иванов и Кирил Динчев. Моралес ще е другият помощник, Иванов ще си отговаря за вратарите, а Динчев вече се утвърди като най-добрия специалист в България по физическата подготовка. 51-годишният Окич е доста известно име в Германия, защото в залеза на кариерата си е най-възрастният играч в Бундеслигите. Той играе до 40 на третото ниво в Германия. Кариерата му започва в „Сараево“, като подписва първия си договор едва като 17-годишен. След това прекъсва футбола, за да се включи във войната със Сърбия. С помощта на свой приятел се мести във втородивизионния белгийски „Дьо Лувиер“, където остава три сезона. След това се мести в германския „Зингелфилден“. След един сезон отива в „Ален“, където придобива статута на клубна легенда. Следват престои в „Рот-Вайс“ (Ерфут), „Хайденхелмер“ и отново завръщане в „Ален“, където приключва след 40-ия си рожден ден. Веднага е назначен за помощник-треньор във втория отбор на „Ален“, който се подвизава на шестото ниво в германския футбол. След това става наставник на юношите до 19 години, които са на второто ниво в Германия. Отборът обаче е закрит, защото клубът влиза във Втора Бундеслига и се преструктурира школата му. След това води „Унтермюнхейм“ и „Швабсберг“ в аматьорските групи на немското първенство. Освен босненски Окич притежава и хърватски паспорт. 
Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки