Сензациите в пресата: Нов шанс за Томи Юрич, Пардю също бил вариант за ЦСКА

Внук на „синя“ легенда започна със Славия, ЦСКА чака решението на КАС по делото на Спрокел и още…

Сензациите в пресата: Нов шанс за Томи Юрич, Пардю също бил вариант за ЦСКА

Водещите теми в спортния печат от днес, четвъртък, 12 ноември 2020 година:

„Труд“: Нов шанс за Томи Юрич

Томи Юрич ще получи нов и последен шанс да се докаже в ЦСКА. Австралиецът с хърватски корени въобще не беше картотекиран в състава за Лига Европа. Но новият треньор Бруно Акрапович харесва отпреди играта на централния нападател и ще му даде възможност да играе и да воюва за мястото си. При разговорите с ръководството босненският специалист, дошъл от „Локомотив“ (Пд), е уверил, че няма да дели футболистите. Акрапович влезе в ЦСКА в четвъртък в 11 ч. Тогава пристигна на базата в Панчарево и реално с това стартира„червената“ му ера. Треньорът веднага получи ключове за бунгалото си и след това води първото си занимание. Жена ще свири дебюта на Акрапович в ЦСКА. Съдийската комисия довери на Християна Гутева да ръководи дуела за купата срещу „Ботев“ (Ихтиман). Тя е сред най-авторитетните ни дами в женския футбол. Мачът трябваше да е в Ихтиман, но след споразумение на двата клуба „Ботев“ се съгласи да е на „Българска армия“.

„Тема спорт“: Алан Пардю също бил вариант за ЦСКА

Опитният английски специалист Алан Пардю е бил сред вариантите за нов наставник на ЦСКА, твърди „Топспорт“. Той е попадал сред много опции за треньорския пост след освобождаването на Стамен Белчев. Ръководството на червените е имало среща с Любослав Пенев преди десет дни, но вариантът с него така и не е бил активиран. На финалната права Акрапович е бил предпочетен пред 59-годишния Пардю. Британецът има богат опит като мениджър в Англия, където води отборите на Рединг, Уест Хем, Чарлтън, Саутхемптън, Нюкасъл, Кристъл Палас и Уест Бромич. За последно Пардю води нидерландския АДО Ден Хааг през сезон 2019/2020, където след серия от негативни резултати е освободен след само 8 мача и една победа в шампионата. Като цяло над дузина чуждестранни специалисти са били предложени на ЦСКА. Преобладаващата част от тях са били треньори от Франция, Германия и Нидерландия. От "Армията" дори се свързаха с бившия играч на тима Беноа Кое, но французинът бе по-скоро опция за асистент.

„24 часа“: ЦСКА чака още решението на КАС по делото на Спрокел

Изненадващо в медийното пространство се появи „новина“, че ЦСКА е осъден от Тенгариня и Нилсон Антонио и трябва да извади над 1 милион лева в срок от 30 дни, за да няма проблеми. Всъщност решенията на ФИФА са от август месец тази година и са минали всички срокове за плащане, и то отдавна. По принцип световната централа присъди компенсация по този начин на Сивард Спрокел и няма как да се произнесе по друг начин. Решението за Спрокел бе обжалвано пред арбитражния съд по спорта и делото мина преди повече от месец. Ако то бъде спечелено от ЦСКА по някакъв начин, то и всички останали ще получат същата присъда.

„Тема спорт“: Внук на „синя“ легенда започна със Славия
Още един внук на „синя“ легенда направи първи стъпки в мъжкия отбор на Славия. Това е Марио Войнов. Той бе привикан от Александър Тарханов заедно с още шест момчета от школата. Руснакът се огледа предимно в защитници и халфове. Очаква се талантите да вземат участие в контролата с Кариана. Иначе дядото на Марио е Воин Войнов, който е един от най-именитите играчи на Левски през 70-те. Младокът ще се опита да повтори Георги Йомов, който се изстреля от „Овча купел“ до ЦСКА, групите на Лига Европа и националния отбор. „Белите“ ще играят в събота контрола с Кариана. Срещата е от 14,00 часа в София, а от Славия уточниха, че няма да бъдат допускани фенове и представители на медиите.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки