Франк де Бур: Тези контроли са напълно излишни!

Селекционерът на Нидерландия недоволен след спаринга с Испания

Франк де Бур: Тези контроли са напълно излишни!

Нидерландският селекционер Франк де Бур постави под съмнение нуждата от контролни мачове в така или иначе твърде сгъстения календар, след като двама футболисти на "лалетата" получиха контузии при равенството 1:1 с Испания.

Централният защитник Нейтън Аке напусна терена рано в мача с мускулна травма и беше изпратен обратно в Манчестър. Десният бек Ханс Хатебур пък може и да играе срещу Босна и Херцеговина и Полша в Лигата на нациите, въпреки че бе заменен на почивката след сблъсък с Хосе Гая. Той също бе сменен от испанския селекционер Луис Енрике.

"Тези мачове са тотално ненужни. Парите са важни, но трябва и да се грижим за футболистите ни. Това е въпрос, който трябва да бъде обсъден внимателно, защото здравето им е застрашено. Нужно ни е спешно решение на проблема", каза Де Бур след мача.

След като европейският сезон бе отложен с близо месец заради COVID-19 пандемията, националните отбори играят по три мача в рамките на две седмици, вместо по два. Графикът на клубовете също е сериозно сгъстен, като Шампионската лига и Лига Европа имаха мачове в три поредни седмици без прекъсване.

Тежка контузия получи и английският национал Джо Гомес.

"Предстои ни зимно световно първенство през 2022 и това ни даде възможност да бъдем разнообразни. Да, пандемията предизвика хаос, но не биваше програмата да бъде сгъстявана по този начин", каза английският селекционер Гарет Саутгейт по-рано.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки