Инсталирай - Novsport Alert

ЕВРОПА

Манчестър Юнайтед
Ливърпул
Арсенал
Челси
Интер
Милан
Ювентус
Рома
Реал Мадрид
Барселона
Атлетико Мадрид
Байерн Мюнхен
Манчестър Сити
ПCЖ
Лацио
Борусия Д

Анкета

Кой ще стане шампион на България?

Кой ще стане шампион на България?


Реклама

Facebook

12 ноември 2020 15:26 Велизар Антов


ИЗВЪНРЕДНО: Вечното дерби без публика!

 

Забраната фенове да присъстват на спортни мероприятия в страната бе удължена заради влошената епидемична обстановка във връзка с разпространението на коронавируса.

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов издаде заповед, влизаща сила от днес, според която ограничението е в сила до края на месеца.

Това означава, че и вечното дерби между ЦСКА и Левски, насрочено за 21 ноември, ще се проведе пред празни трибуни.

„Всички  колективни  и  индивидуални спортни  мероприятия  с тренировъчен и състезателен характер  за  всички  възрастови  групи  на закрито и открито се провеждат  без публика. Изключение  се допуска по отношение на международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице“, пише в заповедта на министъра, а ето и някои от по-важните противоепидемични мерки в нея:

1. Преустановяват се присъствените учебни занятия (в т.ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити, дуална система на обучение и др.) за учениците от пети до дванадесети клас в областите с достигната 14-дневна заболяемост над 119,9 на 100 хил. души население и 15% отсъстващи по причини, свързани с поява на симптоми на COVID-19 от провеждащите присъствено обучение ученици за периода 4-11.11.2020 г. Решението за преминаване в обучение в електронна среда от разстояние се взема от министъра на образованието и науката при условията и по реда на чл. 105, ал. 6 и 115а, ал. 1, 4 и 5 от Закона за предучилищното и училищното образование.


2. Провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други се допуска само за училищата и паралелките, които провеждат присъствено обучение.

3. Преустановяват се присъствените групови занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие, с изключение на тези, които са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.

4. Преустановява се присъственият учебен процес във висшите училища, с изключение на практическите упражнения, които не могат да се осъществяват от разстояние в електронна среда. Изключение се допуска и за практическите упражнения по клинични дисциплини, учебната практика (клиничен стаж), преддипломния стаж и държавните изпити на студентите по регулирани медицински професии от професионални направления „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Здравни грижи“, както и държавните изпити за придобиване на специалност в системата на здравеопазването, при стриктно спазване на мерките за превенция и контрол на инфекциите съгласно Наредба № 3 от 2013 г. за утвърждаването на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболничните инфекции.

5. Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на занятия за деца до четвърти клас, когато са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.

6. Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека, при спазване на дистанция от 1,5 м. и задължително носене на защитни маски за лице.

7. Културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

8. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска по отношение на международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки, при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на защитни маски за лице.

9. Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, бар-вариете и бар-клуб.

10. Всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове, с изключение на тези по т. 9) могат да работят само в часовете между 06.00 и 23.30 часа. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

11. Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв. м.

12. Преустановява се провеждането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти в страната.

13. На всички пазари, тържища, базари и изложения на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

14. Работодателите и органите по назначаване да организират работния процес на работниците/служителите в дистанционна форма (работа от разстояние/надомна работа), където е възможно, като допускат присъствена работа на най-много 50% от персонала.

15. Магазините за хранителни стоки и аптеките организират работата си, като допускат лица на и над 65-годишна възраст в съответните обекти само в часовете между 8.00 и 10.00 часа. В посочените часове не се допускат лица под 65-годишна възраст.

16. Малолетните и непълнолетни лица могат да посещават търговските центрове, включително такива тип МОЛ, само ако са придружени от техен родител, съответно настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

17. Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ и комплексните онкологични центрове, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

18. Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

Реклама

Коментари

Секция "Коментари" е предоставена за мнения и коментари от читателите на novsport.com. Препоръчителна минимална възрастова граница 18 години.
Novsport.com не носи отговорност за съдържанието на тази секция. Посетителите използват и четат раздела на своя отговорност.

Bookmark and Share

Атанас
Изпратено от Анонимен на 13 ноември 2020 15:26. |
Славиша Бушонович е моят бушон!
W
Изпратено от Анонимен на 13 ноември 2020 09:41. |
Какво дерби може да има между софийски отбор и четиригодишен хибрид от северна България...!?
...
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 22:17. |
е какъв футбол е това без публика...скапаняци
ГЛАРУС:ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МРАЗИ ПОДУЕНСКИЯ ТУМОР 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 21:40. |
ЛЕФСКИ ОТБОР С ИДОЛ ПИЯНИЦА ИЗВЕСТЕН ЧЕ Е УБИЛ КОТКОВ. И СТАДИОНА ИМ С ИМЕТО НА АГЕНТА ОТ ДС..ТОВА Е ТУМОРА ОТ ПОДХУЕНЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ ДЖИРОСАНИ ИДИОТИ
Шумен мрази ЦСКА
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 21:07. |
Защо на снимките го няма Шумьенското умотворение ?! Това е най-"силното и смислено" послание, а създателят му е завършен дебил.
Локо
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 21:03. |
Споко шопета, дерби няма да има! Разговаряли са Касабов и Сираков тази вечер, защото ще се правят нови тестове вдруги ден, поради съмнение за още 3ма от днес при Левскарите.
🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 20:48. |
БЕЗ ПУБЛИКА Е РЕШЕНИЕ НА БФС...СОФИЯ ОПЪН ТЕНИС В ЗАЛА С ПУБЛИКА?????... БФС ПОДУЕНЕ
🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 20:48. |
БЕЗ ПУБЛИКА Е РЕШЕНИЕ НА БФС...СОФИЯ ОПЪН ТЕНИС В ЗАЛА С ПУБЛИКА?????... БФС ПОДУЕНЕ
ГЛАРУС:ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МРАЗИ ПОДУЕНСКИЯ ТУМОР 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 20:43. |
ЛЕФСКИ ОТБОР С ИДОЛ ПИЯНИЦА ИЗВЕСТЕН ЧЕ Е УБИЛ КОТКОВ. И СТАДИОНА ИМ С ИМЕТО НА АГЕНТА ОТ ДС..ТОВА Е ТУМОРА ОТ ПОДХУЕНЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ ДЖИРОСАНИ ИДИОТИ
ГЛАРУС:ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ МРАЗИ ПОДУЕНСКИЯ ТУМОР 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 20:43. |
ЛЕФСКИ ОТБОР С ИДОЛ ПИЯНИЦА ИЗВЕСТЕН ЧЕ Е УБИЛ КОТКОВ. И СТАДИОНА ИМ С ИМЕТО НА АГЕНТА ОТ ДС..ТОВА Е ТУМОРА ОТ ПОДХУЕНЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ ДЖИРОСАНИ ИДИОТИ
М...ла
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 20:26. |
Защо на "голямото тенис събитие", на закрито, да има фенове, а на най - гледания мач и събитието, което генерира най - голям зрителски интерес, мача ЦСКА - Левски, да няма публика. Каква е тая простотия, отворете националния стадион пак на 30% от капацитета му и позволете на тази мач да има публика.
Динамовецъ
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 20:09. |
Нема по-дебело,кухо и празно от молиционерската кратуна.ФИФА признава ЦСКА без никакви условности,емблемата е на Армията,феновете сме там,а "милиционерите" си повтарят само това,което им е набито в единствената гънка в кухите тикви.Понеже ако се напънат да мислят ще припаднат (същата гънка отговаря за пазене на равновесие) не го правят.
...
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 19:50. |
Антов, СПРИ с наркотиците и алкохола!!! ВЕЧНО или ГРАДСКО ДЕРБИ в София в момента може да има само между "Левски" и "Славия" !!!! СТИГА ФАЛШ!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!
Велизар Антов
Изпратено от анонимен на 12 ноември 2020 20:55. |
Моля, разни динамовци да не ми наливат акъл!
...
Изпратено от анонимен на 12 ноември 2020 20:26. |
Той не лизва.
parvo glupavi draskaci vecno ...
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 19:47. |
parvo glupavi draskaci vecno derbi m u litex etro pole I levski niama imashe takova no vav nego ucastvashe edin otbor cska koito go niama vece a dali na selskiat mac m u litex I levski shte ima publika e vse edno.
ЛЕВСКАР
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 19:38. |
НЕКА ВИ ГО КАЖА НА РАЗБИРАЕМ ДОРИ И ЗА ОЛИГОФРЕНИТЕ ЕЗИК : ТАЗИ ГОДИНА КУПАТА Е СИНЯ !!!
...
Изпратено от анонимен на 13 ноември 2020 07:50. |
СИНЯ ЩЕ Е САМО,САДИНСКАТА ПОРТА АКО ИЗОБЩО ЗНАЕШ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ ГОВЕДО?НО ОТКЪДЕ ЩЕ ЗНАЕ ДОБИТЪКА ОТ КАКВО СЕ ПРАВИ СИЛАЖ!
НАПРЕД, КЪРПАЧЕВ
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 19:25. |
КАКВО ВЕЧНО ДЕРБИ, БЕ ГАЛОШ АНТОВ!!! ЕДИНИЯТ ОТБОР Е НА 3 ГОДИНИ, И Е ЦСКА-СОФИЯ-ЕТРОПОЛЕ-ЛОВЕЧ!!!
КЛЕТНИЦИТЕ- ООООО ЛЕФСКИ ,ОООО...
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 18:36. |
Молим, феновете на "онодения" от Шиши отбор да са по-смирени и умерени в изказванията. КЛЕТНИЦИТЕ - о-о-о, леефски дъжд-оооо-веен ... о-о-о, леефски слу-жееее-беен ... о-о-о, леефски прокооооо-беен ... о-о-о, леефски държааааа-веен ... о-о-о, леефски джирооооо-саан ... о-о-о, леефски потууууур-чеен ... о-о-о, леефски загрооооо-беееен …о-о-о, леефски зарааазен…
Миньор от Перник
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 18:29. |
Най-после Държавата реши проблема с утайката и олигофрените по трибуните!!! Браво!!!
люлячна дизентерия
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 17:38. |
Сега провинциалните автобуси с ваучери от Петрол, как ще докарат селяци с червени парцали, жадни да видят София?
...
Изпратено от Анонимен на 12 ноември 2020 17:34. |
здравният министър е милиционер, не иска да се види резила на Динамо-пощенец.

 

Още от Верея (Стара Загора)

Още от Верея (Стара Загора)

Актуално

21:00 30/07 Славия - Царско село 0:0
18:45 31/07 Ботев (Враца) - Левски 2:0
21:00 31/07 Лудогорец - ЦСКА 1948 3:0
20:15 Днес Локо Сф - Локо Пд 1:0

Реклама

Видео

Верея - Ботев (Вр) 1:6 Витоша - Верея 2:0 Виляреал - Леганес 2:1
Верея - Ботев (Вр) 1:6
Витоша - Верея 2:0
Виляреал - Леганес 2:1

Резултати на живо

Всички мачове Още РЕЗУЛТАТИ

Футболни Прогнози

Любопитно

Търговище се готви за тържествено посрещане на Костадинова С букет и благодарности БОК изпрати Мария Гроздева ДО ЖИВОТ: Пица и кино без пари за олимпийска медалистка
Търговище се готви за тържествено посрещане на Костадинова
С букет и благодарности БОК изпрати Мария Гроздева
ДО ЖИВОТ: Пица и кино без пари за олимпийска медалистка

Реклама

Фото Галерия

Антоанета Костадинова грабна сребро на 10 метра пистолет! Лудогорец разпиля ЦСКА за Суперкупата Левски: 107 години любов! Вчера, днес и завинаги...
Антоанета Костадинова грабна сребро на 10 метра пистолет!
Лудогорец разпиля ЦСКА за Суперкупата
Левски: 107 години любов! Вчера, днес и завинаги...

Реклама

Още от деня

Всички новини от деня

Автоновини

Финландец записа историческа победа на Рали Естония Мирослав Ангелов и Георги Гаджев спечелиха рали Твърдица (СНИМКИ) 32 екипажа заявиха участие в рали Твърдица
Финландец записа историческа победа на Рали Естония
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев спечелиха рали Твърдица (СНИМКИ)
32 екипажа заявиха участие в рали Твърдица