ЦСКА започва днес ерата "Акрапович" с мач за Купата срещу Ботев (Ихтиман)

Срещата е от 15:45 часа на "Българска армия" и ще бъде дебют за босненеца начело на "червените"

ЦСКА започва днес ерата "Акрапович" с мач за Купата срещу Ботев (Ихтиман)

Днес от 15:45 часа ЦСКА среща на "Армията" аматьорския Ботев Ихтиман в двубой от 1/16-финалите за Купата на България.

При други обстоятелства това щеше да бъде просто рутинен мач срещу непретенциозен съперник в ноемврийски следобед, но този няма да бъде такъв. Причината - дебют начело на червените ще направи босненският специалист Бруно Акрапович.

През седмицата наставникът смени Локомотив Пловдив с ЦСКА и е гладен за доказване. Той е първият чужденец, спечелил две поредни Купи на България и със сигурност ще иска да прибави ново отличие към визитката си. Затова ще преследва знаково начало.

Бруно се качи на следващото ниво в професионалното си развитие, сега му предстои трудното - да вдигне летвата и в ЦСКА. Едва ли обаче от днешната среща ще могат да се правят някакви генерални изводи. Причината - многото отсъстващи по една или друга причина няма да дадат пълна възможност на специалиста да покаже в детайли концепцията си.

На негово разположение няма да са националите Валентин Антов, Тонислав Йорданов, Брадли Мазику и Амос Юга, както и контузените Георги Йомов, Иван Турицов и Петър Занев.

Именно отсъствието на бранителите Антов и Занев може да отложи временно налагането на любимата схема на Акрапович 3-5-2. Дори и без нея обаче той ще изисква от тима си преса - отличителната черта на Локомотив Пловдив под негово ръководство.

Съставът на червените ще е полуекспериментален и няма да е изненадващо, ако шанс за изява в даден момент получат позабравени фигури като Томи Юрич.

Австралиецът за последно бе на терена на 4 октомври при 2:2 срещу Етър. В защита ще действат Гълъбов и Матей, а ако все пак Бруно се спре на схема 3-5-2, няма да е изненада, ако като трети централен бранител бъде използван Жеферсон.

За халфовата линия Акрапович има на разположение Тиаго, Белтраме и Санкаре, а изборът му за крила е пребогат. В последния двубой при Даниел Моралес червените бяха с двама в нападение - Соу и Ахмедов. За днешната среща Бруно умува върху различни варианти: 4-2-3-1, 4-4-2 и 3-5-2.

Ботев Ихтиман се намира на 7-о място в Югозападната Трета лига. Клубът реши да изиграе този мач на "Армията", тъй като стадион "Христо Ботев" в Ихтиман така или иначе щеше да остане затворен за публика.

От Ботев искат да се покажат на голямата сцена в центъра на София. През седмицата тимът спечели с 5:0 гостуването си на Велбъжд в Кюстендил. В този двубой треньорът Валери Свиленов съхрани част от основните си играчи.

Срещу червените след наказание се завръща левият бек Антонио Илиев. В центъра на защитата ще действа добре познатият с изявите си от Берое, Левски, Локо Пд и Ботев Пд Димитър Везалов (б.а. - носител на купата с черно-белите под ръководството на Акрапович). А нападението ще бъде водено от бившия централен нападател на Левски Атанас Курдов.

100 дни. Точно толкова изминаха от дебютния мач на армейците през кампанията (б.р. - на 7 август) до днешния. От тогава начело на червените се смениха Стамен Белчев и временният треньор Даниел Мо-ралес.

Сега е ред на Бруно Акра-пович. Ясно е, че всичко друго освен рутинно продължаване на осминафиналите ще е огромна сензация. От днес стартира ерата на босненеца в ЦСКА. феновете на червените очакват от него трофеят от любимия му турнир за Купата на България отново да се завърне на "Армията".

Походът към трета поредна купа за специалиста започва.

БОТЕВ (ИХТИМАН) - ЦСКА 

Среща от 1/16-финалите на турнира за Купата на България

Вероятни състави: 

Ботев (Ихтиман): Радев, Везалов, Катранков, Илиев, Ангелов, Велев, Гаврилов, Христов, Каптиев, Бахъров и Курдов

ЦСКА: Евтимов, Матей, Гълъбов, Жеферсон, Вион, Санкаре, Тиаго, Синклеър, Кери, Соу и Юрич 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки