Димитър Илиев: От доста време самочувствието в отбора е на нула

"С първото си положение Финландия вкара гол и оттам планът за мача се обърна"

Димитър Илиев: От доста време самочувствието в отбора е на нула

Димитър Илиев призна, че самочувствието в националния отбор на България е на кота нула. Днес капитанът на Локомотив (Пловдив) отбеляза единственото попадение за тима ни при поражението от Финландия с 1:2. 

 
"С първото си положение Финландия вкара гол и оттам планът за мача се обърна. След втория гол беше много трудно. След почивката беше една идея по-оптимистично. Понатиснахме финландците, можеха да се огънат, но не направихме достатъчното", коментира той. 
 
"Няма как да няма психологически проблем след загуба, загуба, загуба. Явно вече се отдалечаваме от средностатистическите отбори. Не можем да кажем, че Финландия са случаен отбор. Цифрите и статистиката достатъчно говорят за нашето представяне. След всеки мач си говорим, но нещата не се променят. Аз съм оптимист човек. С една победа можем да направим така, че да останем в тази група. От доста време самочувствието в отбора е на нула. Имаш самочувствие, когато печелиш. Промяната трябва да дойде от самите нас и нашето отношение. От доста време се говори за глобален проблем в българския футбол. Ние сме тези, които трябва да вдъхнат оптимизъм в хората", каза още той. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки