ШОК! Отвлякоха бивш нигерийски национал, минал през ЦСКА!

Вижте подробности

ШОК! Отвлякоха бивш нигерийски национал, минал през ЦСКА!

Бившият нигерийски национал Кристиан Ободо е бил отвлечен в родината си, предаде Франс прес. Неизвестни въоръжени мъже са похитили 36-годишния играч в град Уори, главният център на петролната индустрия в нигерийския щат Делта. 

 
Очаква се те да поискат откпуп, но до този момент не са се свързали с близките на футболиста. Полицията вече се е заела да го търси, но засега без успех.
 
Това е второ отвличане за Кристиан Ободо. През 2012 г. той  беше похитен в същия район, а нападателите поискаха 150 хиляди евро откуп. Полицията обаче го откри и успя да го освободи.
 
Любопитно е, че Ободо на два пъти бе пред преминаване в ЦСКА. Първият път е няма и 17 години, когато мениджъри го пращат в София, но той не успява да се адаптира. Идва през зимата на 2001-а и се стресира от снега, който вижда за първи път през живота си.
 
Впоследствие се утвърждава в Серия А с отборите на Перуджа, Фиорентина, Удинезе и Лече. 
 
През 2012 г. спортно-технически директор на ЦСКА е Родолфо Ваноли, който се надява познанството му с нигериеца да се окаже решаващо и той да приеме офертата от България. Кипърският АПОЕЛ Никозия обаче проваля трансфера с по-добра оферта.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки