Пак променят мястото за битката Пулев-Джошуа?

Причината е, че могат да се допуснат 1000 души публика

Пак променят мястото за битката Пулев-Джошуа?

 Боксовият промоутър Еди Хърн, който се грижи за интересите на световния шампион в свръхтежката категория Антъни Джошуа, потвърди пред Дейли Мейл, че се очаква преместването на големия мач с Кубрат Пулев. Подобна възможност се появи като вариант преди седмица заради разминаване в две реклами за събитието.

Първоначално битката за титлите на Джошуа във версии WBA, WBO и IFB трябваше да се проведе през лятото на новия стадион на Тотнъм. Заради пандемията от COVID-19 двубоят беше преместен за 12 декември в зала "О2 Арена" в Лондон. Това доведе до загуби от най-малко 8 милиона паунда. Сега обаче Хърн заяви, че мачът най-вероятно ще се проведе в по-малката зала "Уембли Арена", наричана в момента "SSE Арена".

 
"О2 Арена" е с капацитет от 20 000 зрители, докато "Уембли Арена" може да приема максимум 12 500 посетители. Плановете бяха в по-голямата зала да бъдат допуснати 4000 човека, за да гледат мача между Джошуа и Кобрата.
 
Това обаче няма как да стане, тъй като във Великобритания беше наложен нов локдаун. Сега компанията на "Matchroom" на Еди Хърн преговаря с британското министерство на спорта да премести мача на „Уембли Арена“ и да получи правото да допусне вътре 1000 зрители. Така поне ще бъдат намалени по-малко финансовите загуби по организирането на битката за световните титли на Антъни Джошуа.
 
"Изглежда мачът ще е на "Уембли Арена". Спряхме се на това решение заради втория локдаун в страната, който промени много планове. Надяваме се да ни позволят да пуснем 1000 човека в залата. Водим преговори с министерството. Антъни Джошуа вече няма търпение. Той е готов за мача", обяви Еди Хърн пред Дейли Мейл.
 
Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки