Хамилтън иска повече трудности по време на състезанията

Британецът се справи отлично на мокрото трасе в Турция

Хамилтън иска повече трудности по време на състезанията

 Люис Хамилтън заяви, че иска повече трудни състезания, за да докаже, че резултатите в кариерата му във Формула 1 не се дължат само на добрата кола. Англичанинът спечели Гран при на Турция, след като не вървеше много добре през първите два дни от уикенда на Истанбул парк. С този успех той си осигури седма световна титла в Гран при.

„Искам повече такива уикенди. Повече сложни условия. Възможности, при които имам шанс да покажа какво мога. Надявам се да сте видели… Мисля, че заслужавам уважението на околните. Колегите ми пилоти знаят колко трудно бе това състезание и че не зависеше толкова от колата. Не бих могъл да се справя без невероятните хора около мен. А до мен има един невероятен пилот, който кара същия болид като моя, а финишира далеч", заяви Хамилтън.

„Разбира се, че трябва да имаш добър отбор и страхотна кола. Няма пилот в историята, който да е спечелил без силен автомобил“, добави още той.

„Оборудването има значение – още от картинга. Помня първия си шампионат. Детето, което спечели, беше като с ракетни двигатели, които бащата на Дженсън Бътън бе настроил. Машината му бе невероятна в сравнение с евтиния, боклучав мотор, който имах аз. Мисля, че финиширах пети – просто нямаше начин да поддържам такова темпо. Помня един уикенд през 1992 или 1993-та, когато това дете преминаваше в следващия клас и продаваше двигателите. Баща ми отново ипотекира къщата, за да купи един за 2000 паунда. След това вече бях пред него. Така че инструментариумът е от значение, разбира се. Това е нещо задължително в спорта. Но значение има какво правиш с наличното и се надявам това да е проличало на пистата", каза британецът.

"Тази година за много хора – вероятно милиони – е безкрайно трудна. За спортистите не е по-различно. Това бе предизвикателство, което не знаех как да преодолея. Но с помощта на страхотни хора и тима ми успях да остана фокусиран. Надявам се следващият сезон да е по-добър и би било страхотно да остана. Нямаше да постигна всичко, ако не се бях присъединил към този отбор. Невероятно горд съм с екипа. Благодаря на тях и на семейството ми", заяви Хамилтън.

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

Трета двойна победа за Ред Бул през сезона

Вижте подробности

Хамилтън:  Най-доброто усещане през последните три години

Пилотът на Мерцедес доволен от своя болид

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки