Летящ старт за Хебър в Купата на CEV

Най-полезен за Хебър бе канадският диагонал Брадли Гънтър със 17 точки

Летящ старт за Хебър в Купата на CEV

Хебър (Пазарджик) стартира с победа във втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Воденият от Атанас Петров тим надигра категорично албанския Ерзени (Шияк) с 3:0 (25:18, 25:21, 25:17) в първия мач помежду им от 1/16-финалите на турнира, игран тази вечер в зала "Васил Левски" в Пазарджик.

 
Поради усложнената обстановка заради коронавируса в Албания, двата клуба се договориха и двете срещи да са в България. Така реваншът е утре (18 ноември) отново 18,30 часа. "Тигрите" от Пазарджик се нуждаят само от два гейма, за да се класират за 1/8-финалите за Купата на CEV. Там ги очаква руският гранд Зенит (Санкт Петербург), който се класира за тази фаза след две служебни победи над швейцарския Линдарен Волей (Амрисвил) заради пандемията.
 
Най-полезен за Хебър бе канадският диагонал Брадли Гънтър със 17 точки (1 блок, 3 аса и 68% ефективност в атака) за победата. Капитанът Тодор Алексиев добави още 15 точки (1 ас, 88% ефективност в атака и 54% позитивно посрещане) за успеха. За тима на Ерзени Асменд Кула бе над всички с 20 точки (4 блока, 1 ас и 44% ефективност в атака).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки