Сензациите в пресата: Илиан фаворит за националния

Гласят Митко Митков за титуляр в събота, Славчев и Юруков започват от първата минута в дербито, ЦСКА обмисля зимен лагер в Малта, Славия иска вратар от Враца и още…

Сензациите в пресата: Илиан фаворит за националния

Сензациите в спортната преса от днес, сряда, 18.11.2020 година:

„Тема спорт“: Илиан Илиев фаворит за националния

Илиан Илиев е фаворит за поста национален треньор, разбра "Тема Спорт". Специалистът е начело на Черно море от 3 години и с него предстоят разговори да поеме представителната селекция на страната. Другият вариант за поста е наставникът на младежите Александър Димитров. До негово назначение може да се стигне само ако Илиан откаже. Тази вечер срещу Ейре в Дъблин Георги Дерменджиев ще изведе националите за последен път. Договорът му изтича и няма да бъде подновен, а България ще има нов селекционер от 1 януари.

„Тема спорт“: Славчев и Юруков титуляри в дербито

Халфовете Симеон Славчев и Илия Юруков ще са титуляри в дербито с ЦСКА в събота. Двамата са едни от малцината в състава, които се опазиха от коронавируса. Първият все още не е готов след лечение на мускулна травма, но заради форсмажорната ситуация на „Герена" ще трябва да стисне зъби и да излезе на терена. Славчев вкара гол на ЦСКА на 20-и юни това лято в мача, завършил 3:3. Илия Юруков също бе тормозен от контузия. Той имаше проблеми в областта на адукторите. Болките, а също и наказание, го извадиха от групата на младежкия национален отбор. Полузащитниците този сезон не са със статут на титуляри, но се очаква след назначението на Славиша Стоянович Илия отново да започне да намира място в стартовата единайсеторка, въпреки че бе казал на временния треньор Гошо Тодоров, че иска да напусне "Герена". Под око на треньора Стоянович са и всички играчи от старшата възраст. Причината е, че те ще попълват състава за дербито с ЦСКА. През уикенда юношите до 19 години направиха 1:1 при визитата си на Берое. След 16 кръга тимът е лидер в подреждането, като има актив от 39 точки - с 5 повече от Лудогорец. Поне четирима футболисти от днес трябва да излязат от карантина. Това са Матео Стаматов, Ивайло Найденов, Георги Александров и Марин Петков. Все още не е ясно по какъв график диагностицираните с коронавирус футболисти на сините ще дават нови тестове. На този етап дербито с ЦСКА ще се играе по програма в събота. 

„Мач Телеграф“: Гласят Митко Митков за титуляр в събота

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович най-вероятно ще заложи на младока Митко Митков в титулярния състав за дербито с Левски. 20-годишният играч е направил страхотно впечатление на босненеца в мача с Ботев (Ихтиман) за Купата на България, спечелен от „червените" с 5:0. Тогава Митков игра като ляв защитник, но беше много активен в атака, а Акрапович разчита именно на такива бекове. Бруно има солидни проблеми именно в лявата зона на отбраната, където с контузия са и опция №1 Брадли Мазику, и другите варианти Жеферсон и Петър Занев.

„Тема спорт“: „Червените“ обмислят зимен лагер в Малта

От ЦСКА вече са започнали работа за предстоящия зимен лагер и най-вече по избора на дестинация, където отборът да се подготвя и да играе контроли. В постоянно променящата се епидемична обстановка на Стария континент червените обмислят и една нетрадиционна локация - Малта, информира "Топспорт". Досега малката островна държава никога не е подслонявала червените за тяхна подготовка. За сметка на това вечният съперник Левски проведе лагер на малтийска земя в началото на 2018-а. Последните четири зимни подготовки на ЦСКА неизменно бяха свързани с Испания, като през 2018 и 2020 година армейците имаха и първи камп в Турция, където наблягаха на физическите тренировки. В испанския курорт Марбея пък се акцентираше върху контролите и именно заради по-силните съперници в спарингите иберийската страна бе предпочитана. Всичко зависи от развитието на епидемичната обстановка не само у нас. Не е изключено, ако ситуацията се усложни, ЦСКА да си остане в България по време на цялата зимна пауза. Лагерът в чужбина, ако има такъв, ще започне не по-рано от 17 януари.

„Тема спорт“: Акрапович и Стоилов били в отлични отношения
Новият старши треньор на ЦСКА Бруно Акрапович и главният мениджър на клуба Стойчо Стоилов са в отлични отношения и работата помежду им протича при добра стиковка въпреки краткото време от назначението на босненеца. Двамата ежедневно поддържали връзка по телефона или се виждали на базата в Панчарево, информира "Топспорт". С назначението на Акрапович веднага тръгнаха слухове, че собственикът на клуба Гриша Ганчев ще намали влиянието на Стоилов върху тима и наставника и ще даде пълната власт на босненеца. И двамата обаче били изцяло концентрирани върху задачите, свързани с поста им. Акрапович държи цялата спортно-техническа власт, определя състава и схемата на игра, докато Стоилов се занимава със селекцията. Напрежение между двамата няма и засега работят в разбирателство.

„Тема спорт“: Славия иска вратар на Ботев Вр

Славия набеляза вратар на Ботев Вр. Белите тествали една седмица третия страж на врачани Дарий Кральов. Руснакът дори пази в контролата с Кариана Ерден (3:3), като бе под рамката през второто полувреме вместо ветерана Георги Петков (44 г.). От спортно-техническия щаб на столичани останали доволни от формата и показаното от Кральов. Те дори са провели разговори за привличането му. В последния момент обаче договарянето му се е провалило заради положителна проба за коронавирус в лагера на Ботев Враца. Тя е била на титулярния страж Красимир Костов и Кральов е трябвало спешно да се върне в тима си. Той е трети избор в състава на Антони Здравков, като пази за дубъла на Ботев в Северозападната Трета лига. Резерва на титуляри Костов (25 г.) е 35-годиш-ният Христо Митов. Именно той ще е под рамката за врачани в неделното гостуване на Черно море. Мачът на "Тича" е от 12:30 часа. Така евентуално развитие около привличането на Дарий Кральов в Славия ще има по време на зимната пауза. Както е известно, преди дни Ботев Враца обяви за положителен тест за коронавирус в тима си, но не съобщи името на играча. Тази есен белите продадоха на Блекбърн титулярния си вратар Антони Стергиакис. Гръцкият младежки национал вече попадна три пъти в групата на розите за двубоя от Чемпиъншип, като пази на няколко пъти с тима до 23 години в лигата на резервите. Опции за поста на "Овча купел" са ветеранът Георги Петков, както и младият Светослав Вуцов. В събота от 12:15 часа столичани приемат Етър, като Петков ще започне сред 11-те. Последните два мача на Славия с Ботев Пд и Ботев Вр бяха отложени.
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки