Сензациите в пресата: Локо (Пд) лепна висока цена на Алмейда

Вижте най-интересното от родния спортен печат

Сензациите в пресата: Локо (Пд) лепна висока цена на Алмейда

Всичко най-интересно от родния спортен печат днес, 19-ти ноември 2020г: 

Мач Телеграф: Локо (Пд) иска 200 000 евро за Алмейда

От Локомотив Пловдив нямат нищо против да се разделят със защитника си Диниш Алмейда. "Смърфовете" определиха и цената, на която са склонни да го продадат на ЦСКА и тя е 200 хил. евро.


Новият треньор на "червените" - Бруно Акрапович, има огромно желание да вземе със себе си португалеца на "Армията", още повече, че в момента няма истински лидер на защитата на ЦСКА. Самият Алмейда също не е безразличен към възможността да се премести в столицата. От Локомотив обаче искат да осребрят сделката и да спечелят прилични пари за един от най-добрите си футболисти.

Договорът на защитника с "железничарите" изтича през лятото и той става свободен агент. Съвсем не е сигурно обаче, че тогава той ще реши да дойде точно на "Армията", тъй като към него и в момента вече има интерес от испански клуб.

От зимата Алмейда ще има право да преговаря с всеки клуб и дори да подпише предварителен договор, без Локомотив да може да направи нищо. Затова и за пловдивчани и за столичани е най-добре да си стиснат ръцете и да осъществят сделка помежду си.

Тема Спорт: Георги Йомов ще е готов за Левски

След лавината лоши новини, които се стовариха върху треньора на ЦСКА Бруно Акрапович, босненецът най-после получи радостна вест. Той ще може да използва в дербито с Левски крилото Георги Йомов. Двубоят е в събота от 15:00 часа на националния стадион. Фланговият нападател се контузи в контролата с Гибралтар (3:0), в която отбеляза един от головете. Заради травмата той пропусна срещите от Лигата на нациите с Финландия и Ейре. Йомов имаше мускулен проблем. Заради това се наложи да пътува до Белград, където премина рехабилитационен курс при местната лечителка Мариана. Явно той е дал добър резултат.

В момента терапия в Белград карат още двама играчи на "червените" - Жеферсон и Амос Юга. Първият се контузи при успеха с 5:0 над аматьорския Ботев (Ихтиман) за Купата на България. Универсалният футболист до последно ще е под въпрос за дреката със "сините". Жеферсон бе използван от Акрапович в центъра на отбраната, а преди това направи добри мачове като дефанзивен халф.

Със сигурност мачът в събота пропуска другият дефанзивен халф Амос Юга. Той получи травма по време на лагера на Централноафриканската република. Прогнозите са, че той ще е извън терените около десет дни. Има минимален шанс да е на линия за двубоя с Йънг Бойс от Лига Европа.

На разположение на Бруно Акрапович за сблъсъка с Левски няма да бъдат Брадли Мазику и Иван Турицов, които са заразени с COVID-19.

Под въпрос остават двамата капитани Петър Занев и Валентин Антов. Първият се възстановява от травма, а вторият е с вирусно заболяване и отпадна от групата на националния отбор. Неясна е ситуацията и около Бусато и Тибо Вион, които изненадващо отпаднаха от групата за срещата с Ботев (Ихтиман) и от клуба не обясниха каква е причината за това. Контузия по време на загрявката преди срещата пък получи Рафаел Енрике.

Проблемите пред Акрапович са много и сглобяването на състав за Левски ще бъде доста трудно. Със сигурност ще се наложи преквалифициране на някои играчи.

Тема Спорт: Станислав Иванов и Здравко Димитров титуляри срещу ЦСКА

Двамата младежки национали Станислав Иванов и Здравко Димитров се присъединиха към тренировките на Левски. Атакуващите футболисти бяха част от селекцията на България до 21 години и бяха в основата на класическата победа с 3:0, която "лъвчетата" записаха над Естония.

Очаква се атакуващото дуо да стартира и в двубоя с ЦСКА в събота на стадион "Васил Левски". Причината е оскъдният избор, който има Славиша Стоянович на позициите по крилата. 

Димитров успя да си спечели място в състава след серия от силни мачове, но ситуацията със Станислав Иванов не бе подобна. Юношата на "сините" бе "замразен", след като отказваше да подпише нов договор с клуба, а преди това отказа и трансфер в Турция и Втора Бундеслига. Това ще бъде първа поява за Иванов в двубой на Левски след повече от месец.

 

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки