Звездата на Реал Мадрид отива в НБА

Факундо Кампацо най-вероятно ще премине в Денвър

Звездата на Реал Мадрид отива в НБА
Агентът на звездата на Реал Мадрид Факундо Кампацо - Клаудио Вилянуева, потвърди, че аржентинецът ще реализира мечтата си и ще заиграе в тим от НБА през следващия сезон. Очаква се 180-сантиметровият магьосник да подсили отбор от Западната конференция, което съвпада с информацията на испанския журналист Чема Де Лукас, който написа, че Денвър Нъгетс е най-сериозният кандидат за подписа на Кампацо.
 
"Кампацо ще играе в НБА следващия сезон. Шансът е по-голям той да стане част от отбор от Западната конференция. Ще излъжа, ако кажа, че не сме водили дискусии, но за момента няма до споделя кой клуб е заинтересован", сподели Вилянуева пред медиите в Аржентина.
 
По този начин Кампацо ще напусне Реал Мадрид след четири сезона с екипа на "белите" и редица индивиуални и отборни отличия. Той пристигна в Мадрид през 2014-а, но година по-късно премина под наем в състава на УКАМ (Мурсия), продължил два сезона. Юношата на Пенярол се наложи в отбора на Пабло Ласо след завръщането си през 2017-а, като общо с испанския гранд е завоювал две титли от Евролигата, три трофея от Лига Ендеса, две Купи на Испания и четири Суперкупи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки