Рубльов си тръгна от Лондон с победа над Тийм

Така той записа първа и историческа победа на финалния "Мастърс"

Рубльов си тръгна от Лондон с победа над Тийм

Андрей Рубльов победи Доминик Тийм с 6-:2, 7:5 в двубой от група Лондон 2020 на финалите на ATP в Лондон.

Така 8-ият в света руснак се сбогува с финалния турнир на ATP с победа, а Тийм, който вече си бе осигурил място на полуфинала, ще чака да разбере на кое място ще завърши в групата. Това ще стане ясно след сблъсъка между Рафаел Надал и миналогодишния шампион Стефанос Циципас. Победителят от него продължава към полуфиналите, а загубилият си стяга багажа от английската столица.

Още в първия гейм Рубльов проби подаването на Тийм, след което затвърди пробива и направи още един, който също беше затвърден и така руснакът поведе с 4:0. Тийм спечели следващия си сервис гейм, но Рубльов му отвърна с гейм на нула. Австриецът не допусна нов пробив, но и не затрудни 8-ият в света, който затвори първата част с 6:2 след само 26 минути игра.

Вторият сет бе доста по-оспорван. Рубльов отново направи ранен пробив, за да поведе с 2:1, но в осмия гейм Тийм също взе подаването на съперника си. Руснакът обаче успя още веднъж да вземе подаването на съперника си, след четири брейк точки, той поведе с 6:5, а след това затвори мача със 7:5 във втория сет.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки