Сензациите в пресата: Сираков и Колев потушават бунт в школата на Левски

Вратичка в правилника - двама от 11-те положителни на „Герена" са с тежки контузии, искаме европейско по волейбол през 2023 г. с Италия и още…

Сензациите в пресата: Сираков и Колев потушават бунт в школата на Левски

Сензациите в спортната преса днес, събота, 21.11.2020 година:

„Тема спорт“: Вратичка в правилника - двама от 11-те положителни на „Герена" са с тежки контузии

СТК и Медицинската комисия към БФС отложиха ЦСКА - Левски заради 11 карантинирани играчи на сините. В четвъртък положителни проби са дали Стивън Петков, Алекс Петков, Илия Димитров, Ивайло Найденов и Деян Иванов, които вече изкараха карантина, но явно не са се доизлекували, пише „24 часа“. Към тях се добавят тези, които още не са излезли от карантина - Радослав Цонев и Найджъл Роберта (от 9 ноември), Николай Михайлов (10 ноември), Мартин Райнов и Паулиньо (12 ноември) и Борислав Цонев (13 ноември). Така се получават 11 играчи с професионални договори, които нямат право да напускат домовете си. Интересното е, че братята Борислав и Радослав Цоневи така или иначе нямаше да играят в дербито, защото се възстановяват от тежки операции. Те обаче са с професионални договори и влизат в бройката заразени, която се изисква от БФС - както се казва, "вратичка в правилника", от която се възползва Левски. Близнаците бяха оперирани на 6 октомври от доцент Антони Георгиев в столичната клиника "София Мед". Радослав скъса предна кръстна връзка на дясното коляно при загубата от Ботев Пловдив с 1:2, а Борислав увреди по същия начин лявото си коляно по време на двубоя срещу Ботев Враца, завършил 0:0. Очакванията са близнаците да се възстановяват между 6 и 8 месеца. 

„Труд“: Сираков и Колев потушават бунт в школата на Левски

Натоварен ден имаше ръководството на „Левски“ в петък. Веднага след края на Управителния съвет мажоритарният собственик Наско Сираков, както и изпълнителният директор Павел Колев се срещнаха с треньори от школата на клуба. Наставниците, които работят с юношите на „сините“, не са получавали възнаграждения с месеци. Бавещият се спонсорски договор допълнително усложнява финансовите взаимоотношения между двете страни, а поради тази причина шефовете на тима са опитали да потушат потенциално тяхно бягство. И все пак един от специалистите си тръгва от „Герена“. Бившият футболист на „Левски“ и настоящ треньор на юношите до 17 години Захари Сираков поема към „Лудогорец“. Треньорът е обявил решението си пред шефовете на столичния отбор. Тимът му е лидер в Елитната група с петнадесет поредни победи.

„24 часа“: Искаме европейско по волейбол през 2023 г. с Италия

България, Италия и още две държави ще се кандидатират за европейското първенство по волейбол за мъже през 2023 година. Това стана ясно на среща на министър Красен Кралев с президента на европейската федерация Александър Боричич, който неотдавна бе преизбран за нов мандат начело на централата. На нея присъства и шефът на родната федерация Любомир Ганев, който пък бе избран на същия конгрес в управата на континенталната. Вероятно към България и Италия ще се присъединят Сърбия и Словения, но преговорите тепърва започват. Там волейболът е на доста високо ниво. Боричич и Ганев запознаха министъра и с плановете за провеждането на балкански първенства за подрастващи, което може да помогне много за развитието на волейбола. Европейската централа реши да направи т. нар. балони, за да довърши турнира за купата си. Единият от тях с участието на „Зенит“ (Санкт Петербург), „Дукла“ (Чехия) и „Лае Палмас“ (Испания) ще бъде в Пазарджик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки