Челси не остави шанс на Нюкасъл и оглави класирането във Висшата лига (ВИДЕО)

Лондончани стигнаха до чист успех с две попадения

Челси не остави шанс на Нюкасъл и оглави класирането във Висшата лига (ВИДЕО)

Лондонският Челси спечели с 2:0 визитата си на Нюкасъл Юнайтед в откриващ деветия кръг във Висшата лига мач. Двете попадения за „сините” паднаха през двете полувремена, като първо Федерико Фернандес си реализира автогол в 10-ата минута, а в 65-ата Тами Ейбрахам удвои актива за хората на Франк Лампард.

Успехът прати „сините” на върха във временното класиране на Англия, като Челси е с 18 точки, колкото има и Лестър Сити, който е с мач по-малко и по-лоши показатели. Все пак „сините” бързо могат да бъдат свалени от първото място след изиграването на останалите мачове от рунда. По-интересното е, че това е седма "чиста" мрежа за вратаря на Челси Едуар Менди в десетте му изиграни мача с екипа на новия си отбор след трансфера от френския Рен.

Срещата стартира в добро темпо за двата отбора, а първият солиден шанс бе за сметката на гостите. Тимо Вернер получи вляво в наказателното поле на "свраките" и стреля по земя с левия крак, но вратарят Карл Дарлоу с елегантно докосване отклони топката встрани от вратата си. След осем минути игра Ейбрахам комбинира назад с Матео Ковачич, но шутът на хърватина бе доста неточен - аут.

Миг по-късно пък Хаким Зиеш центрира много добре отдясно с левия крак към Тами Ейбрахам. Той изпревари Фернандес и стреля отблизо с глава, но Карл Дарлоу с бляскаво спасяване спаси сигурен гол за "сините". В десетата минута обаче Челси поведе. Мейсън Маунт центрира отдясно, успоредно на вратата на Нюкасъл, а на далечната греда Федерико Фернандес засече топката във вратата си, макар след натискане в гърба от Бен Чилуел.

Срещата продължи в инициативно темпо, предоставяно от гостите, макар те да не разчитаха на много удари посока вратата на Нюкасъл. В 27-ата минута Жоелинтон открадна топката след централния кръг и видя, че Менди бе излезнал напред, но опитът му за прехвърлящ удар бе доста нескопосан и опасността не застраши френския страж на Челси. След половин час игра Тимо Вернер трябваше да вкара втори гол за "сините", но ударът му от около точката за дузпа бе много неточен за неговите стандарти.

В 58-ата минута Жоелинтон опита да комбинира с Хейдън в наказателното поле, а Рюдигер изчисти, но в Хейдън и той стреля с левия крак отблизо към вратата на Менди, но доста неточно. След час игра Жоелинтон застраши вратата на Челси, но опитът му бе неточен.

След 65 минути игра Челси нанесе своя втори удар след бързо нападение. Тимо Вернер проби отляво и проби през Шер и Лонгстаф, след което пусна пас вдясно за Ейбрахам. Англичанинът с едно докосване шутира към вратата на Дарлоу и с помощта на гредата удвои актива за Челси - 2:0.

Четвърт час преди края Тимо Вернер реализира трети гол за Челси, след като подмина Дарлоу и вкара, но той бе в засада и попадението му бе отменено. Мачът продължи в спокойно темпо, като вторият гол за Челси "уби" интригата в мача.

В добавеното време на срещата резервата Анди Керъл можеше да намали пасива за своите, но силният му удар бе отразен от Менди, като това бе последният по-интересен щрих от "Сейнт Джеймсис Парк". 

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

Киеза си промени мнението, преподписва с Ювентус

Смяташе се, че крилото ще напусне торинци след края на сезона

Атлетико Мадрид вдигна Гризман на крака

32-годишният французин поднови тренировки

Байерн Мюнхен изкушава вундеркинда на Милан

Франческо Камарда все още не е подписал професионален договор с "росонерите"

Канаваро: Ще тренирам Наполи и за без пари

Световният шампион с Италия призна, че това е неговата мечта

ФИФА и УЕФА са притеснени от случващото се в Испания

Прокуратурата все още разследва случая "Рубиалес"

Слух от Испания: Барселона се пробва за Ерлинг Холанд?

Каталунците с изненадваща трансферна цел

Манчестър Юнайтед активира клаузата на Бремер

"Червените дяволи" искат да подсилят защитата си с бразилеца

Интер преподписва с Индзаги след края на сезона

Специалистът се е устремил към първото си Скудето като треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки