Тунчев и Локо ще борят зависимостта от Бруно

Бала се колебае - Чочев или Серкан Юсеин

Тунчев и Локо ще борят зависимостта от Бруно
Новият старши треньор на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев ще направи днес своя официален дебют начело на тима срещу новака ФК ЦСКА 1948 Сф.

Както е известно, той пое черно-белите след решението на доскорошния наставник Бруно Акрапович да тръгне в посока ЦСКА.

По време на паузата Тунчев дебютира неофициално в контролата с Берое, загубена с 1:3 на "Лаута".

Така днес младият наставник и черно-белите ще продължат да борят зависимостта от Бруно, която не е никак малка, колкото и в Пловдив да омаловажават това.

В предишния кръг, преди прекъсването за националните отбори, двубоят на Локо Пд с Левски на „Герена" бе отложен. Така последният шампионатен мач на черно-белите бе домакинската издънка с Монтана - 2:2.

"Всичко в отбора е наред. Няма никакви проблеми. Националите са здрави, което е радващо. Така че се готвим на сто процента за двубоя с ЦСКА 1948. Паузата и това, че не играхме с Левски, дойдоха в добър момент с оглед на събитията при нас. Успяхме да поработим повече, направихме и контрола с Берое, макар и без националите, които са ни основни играчи, но пък с  останалите момчета успяхме да наблегнем на завършека на есенния дял, защото остават много малко мачове", сподели пред "Тема Спорт" Тунчев.

"Нормално е усещането при мен да е по-различно. Когато си начело на един отбор - решенията, отговорността, абсолютно всичко пада върху теб. Докато, когато си малко в по-заден план, е по-различно. Това да бъда старши треньор един ден ми е било в главата, така че рано или късно щеше да се случи. Само времето ще покаже как ще се справя", добави новият треньор на Локо.

"ЦСКА 1948 е добър отбор. Събраха всичко най-добро, което има в България. Направиха доста качествена селекция, така че няма да бъде никак лесен мач. Всеки обаче гледа от неговата си страна и ние ще направим всичко възможно да победим", завърши младият наставник на смърфовете.

Неговият колега Красимир Балъков има едно основно колебание относно състава за днешното гостуване. То е свързано с партньора на Васил Шопов в средата на терена. В последния кръг преди паузата новакът не можеше да разчита на Серкан Юсеин, който нямаше право като преотстъпен да играе срещу Лудогорец. Тогава Красимир Балъков и екипът му заложиха на Ивайло Чочев. За него това бе първи мач като титуляр от една година. Не е изключено сега Бала отново да избере бившия футболист на Палермо. Завръща се в групата и друг вътрешен халф - Ивайло Климентов.

Двама играчи са с положителни тестове за коронавирус след мачовете на младежкия и мъжкия ни национален отбор. Това са десният бек Симеон Петров и крилото Денислав Александров. Възможна е и рокада на дясното крило - вместо младия Русев да стартира Дани Младенов.

"Излизаме за трите точки. Едва ли Александър Тунчев ще направи сериозни промени спрямо това, което използваше Акрапович", каза главният мениджър Красимир Балъков. В последния кръг ФК ЦСКА 1948 Сф загуби с 0:3 у дома от Лудогорец, след като преди това не бе падал в пет поредни мача в Първа лига - 4 успеха и едно реми.

Мачът Локо Пд – ЦСКА 1948 е днес от 17:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо. 
Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки