ПО ШАМПИОНСКИ: Ливърпул показа на Лестър кой командва в Англия и счупи нов рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Автогол, Жота и Фирмино донесоха победата на "червените", още един от играчите на Клоп се контузи

ПО ШАМПИОНСКИ: Ливърпул показа на Лестър кой командва в Англия и счупи нов рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул спечели с 3:0 домакинството си на Лестър от деветия кръг на Висшата лига и се изравни с лидера Тотнъм. Двата тима имат по 20 точки, но "шпорите" са с по-добра голова разлика. "Лисиците" се сринаха до четвъртото място. Автогол на Джони Евънс и попадения на Диого Жота и Роберто Фирмино донесоха успеха на "червените", които изпуснаха още куп голови положение. Веднъж гредата спаси гостите, а след това милиметри не стигнаха да бъде зачетено попадение на Фирмино.
 
Мърсисайдци нямат загуба на "Анфийлд" вече 64 мача, което е нов рекорд. Предишното най-добро постижение от 63 поредни двубоя беше регистриране между февруари 1978-а и декември 1980 година.
 
Мачът започна с натиск на Ливърпул и до 15-ата минута футболистите на Юрген Клоп бяха отправили пет удара към Каспер Шмайхел, а "лисиците" нито един. В два от случаите се ноложи вратарят на гостите да се намесва решаващо. В деветата минута Къртис Джоунс стреля до близката греда, но Шмайхел спаси. В 13-ата той отрази хубав изстрел на Жота от границата на наказателното поле. 
 
 
Осем след това резултатът все пак беше открит. При центриране от корнер бившият защитник на Манчестър Юнайтед Джони Еванс си отбеляза автогол. Още в следващата минута мърсисайдци за втори път пратиха топката във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради нарушение на Жота. 
 
В 23-ата минута гостите стигнаха до първото си по-опасно положение. Харви Барнс обаче не стреля встрани след асистенция на Джейми Варди. В 33-ата минута Фирмино опита да вкара с пета, но не успя да уцели добре топката. Лестър отговори с хубав изстрел на Джеймс Джъстин, който потърси далечния ъгъл, топката обаче излезе в аут. 
 
Ливърпул стигна до втори гол в 41-ата минута. Робертсън центрира в наказателното поле, където Жота стреля с глава и оплете топката в мрежата на Шмайхел - 2:0.
 
 
В началото на втората част Лестър получи шанс да направи мача малко по-интересен. Джеймс Мадисън изведе Барнс в половината на съперника, крилото нахлу в наказателното поле, но ударът му с левия крак беше отчайващо слаб. Малко по-късно пък Ливърпул бе сполетян от ново нещастие - Наби Кейта получи разтежение в бедрото и беше сменен принудително с Неко Уилямс. 
 
В 53-ата минута Садио Мане можеше да покачи на 3:0, но Шмайхел направи фантастично спасяване, а след това от Футкс изчисти от голлинията. Само две след това вратарят на Левстър първо отрази удар на Жота, а след това и на Фирмино. След втората му намеса топката остана в игра, а Джони Еванс беше на път да си отбележи втори автогол, но опитът му да изчисти срещна гредата.
 
 
В 77-ата минута късметът отново покри Лестър. Фирмино получи топка от Жота на границата на наказателното поле и елиминира Фофана, за да се озове очи в очи с Каспер Шмайхел. При първия му удар топката срещна гредата, а след добавката Олбрайтън изчисти от голлинията. Третият опит принадлежеше на Къртис Джоунс, но и той удари греда преди Шмайхел най-накрая да улови. Повторенията показаха, че при втори шут на Фирмино милиметри са го от попадението. 
 
 
Последва нов пропуск. В 84-ата минута Садио Мане размина Фофана и стреля от границата на пеналта, но Шмайхел се отчете с поредна прекрасна намеса. Две по-късно домакините все пак стигнаха до трети гол. След центриране от корнер Фирмино беше оставен непокрит и вкара с глава. 
 
 
 
ЛИВЪРПУЛ - ЛЕСТЪР 3:0
1:0 Джони Еванс (21-авт.)
2:0 Диого Жота (41)
3:0 Роберто Фирмино (86) 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Милнър, Фабиньо, Матип, Робертсън, Вайналдум, Джоунс, Кейта, Жота, Фирмино, Мане
 
ЛЕСТЪР: Шмайхел, Фукс, Еванс, Фофана, Олбрайтън, Менди, Тилеманс, Джъстин, Барнс, Мадисън, Варди
 
 
Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки