Моторното масло: Тайната на успеха на Ферари във Формула 1

Моторното масло е ключът към здравето и доброто поведение на пътя на всяка една модерна кола

Моторното масло: Тайната на успеха на Ферари във Формула 1

 Моторното масло е ключът към здравето и доброто поведение на пътя на всяка една модерна кола. Всеки шофьор днес е наясно, че без качествено масло за своя двигател няма как колата му да функционира правилно. Колко важни обаче са моторните масла за състезателните коли и дали това не е тайната за успеха на един от водещите отбори във Формула 1- Скудерия Ферари? 

 
През далечната 1929 Енцо Ферари създава състезателния тим на Ферари с една единствена цел - да бъде номер едно на пистите на Формула 1. Днес, близо 100 години по-късно мечтата на Енцо от Модена е реалност. Ферари е една от най-харесваните и разпознаваеми марки, а до голяма степен това се дължи на успехите на Скудерия Ферари във Формула 1, които превръщат италианската компания в икона за състезанието.
 
Редом с неуморния труд на целия екип и състезатели от Ферари, безспорно с ключова роля зад успехите на компанията е и моторното масло Shell Helix Ultra. Моторното масло на компанията е критичен елемент от иновативната работа на Ферари, която се прилага както на съзтезателната писта, така и на обикновенните пътища по целия свят. 
 
Всъщност смазките, открити в мощните състезателни двигатели на Скудерия Ферари, споделят много от същите градивни елементи (базови масла и добавки) като тези в Shell Helix Ultra с технология PurePlus, достъпна за пътни клиенти по целия свят. Плюс това, всеки автомобил GT, който тръгва от завода на Ferrari, е пълен с моторни масла Shell Helix Ultra Synthetic.
 
„Изискванията и натоварванията на двигател от Формула 1 са изключителни. Нуждаем се от него, за да се представим възможно най-добре всеки път и да продължи за няколко състезания. Shell Helix Ultra помага да се осигури както защитата, така и производителността, от която се нуждаем, за да свършим работата на пистата. " - признава състезателят от Скудерия Ферари Себастиан Фетел.
 
Без значение какво е задвижването, Shell Helix Ultra осигурява превъзходна защита срещу напрежение и износване на двигателя и тъй като Shell Helix Ultra е модерен синтетичен синтез, произведен от природен газ; той е по-силен и по-малко летлив на молекулярно ниво от тези, произведени от традиционна суровина. Той остава по-силен за по-дълго, за да осигури превъзходна защита срещу износване, до 32% по-добра устойчивост на разграждане на маслото от най-новия индустриален стандарт и до 50% по-малко изпаряване, за да запази вашата страст към шофирането жива.
 
В България маслата, които са в основата на успеха на Скудерия Ферари във Формула 1, се предлагат от Orbico и са достъпни във всички вариации за колите по българските пътища. 
Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки