Кирил Динчев: ЦСКА е свикнал със сгъстения цикъл, мачът с Левски можем да го изиграем още утре

"Наградата е напълно заслужена", заяви кондиционният треньор на "червените"

Кирил Динчев: ЦСКА е свикнал със сгъстения цикъл, мачът с Левски можем да го изиграем още утре

 Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев заяви, че тимът на "червените" е напълно готов за предстоящия мач с Йънг Бойс от груповата фаза на Лига Европа. Той допълни, че момчетата на Бруно Акрапович се намират в отлична физическа форма и вече са свикнали със сгъстения цикъл от срещи. Двубоят с Йънг Бойс е в четвъртък от 19:55 часа на Националния стадион "Васил Левски".

 
Динчев получи наградата за "Отбор на месеца" за октомври от името на ЦСКА, като допълни, че "червените" са искали отложеният мач с Левски да се изиграе, като футболистите имат готовност да го направят още утре.
 
"Благодаря за наградата от името на ЦСКА. Тя е напълно заслужена. Зад постиженията се крие думата "отбор". В началото всяка треньорска смята оказва положителен резултат, тъй като играчите искат да се докажат пред новия наставник. Мисля че Акрапович може да задържи мотивацията на футболистите и тяхното ниво за по-дълго време. Дисциплината трябва да я изисква всеки един треньор. При Акрапович е в повече и това е много важно за тима, за да можем да постигнем добри резултати. Нашият отбор е най-добре подготвен в цяла България. Това се видя и в Европа. Ние сме на много добро ниво и ако можем да се подобрим ще го направим, но в никакъв случай не смятам, че трябва да променяме нещо". 
 
"Не бих казал, че има коренна промяна. В последните 4-5 години ЦСКА показва много добро лице във физическо отношение. Не мисля, че отменянето на мача с Левски ще повлияе по някакъв начин. Ние сме свикнали да играем в сгъстен цикъл. Искахме да изиграем мача с Левски. Този сгъстен цикъл допада на футболистите". 
 
"За нас е без значение кога ще се играе мачът с Левски. Ако те искат може и още утре да го направим. Ние сме доста месеци в сгъстен цикъл и не мисля, че ако играехме с Левски преди Йънг Бойс щеше да се отрази негативно". 
 
"Малко неспецифично бе да играем на изкуствения терен на Йънг Бойс. Трябваше ни време да се присподсобим, тъй като имахме само една тренировка. Срещнахме се с Алън Пардю, той поздрави щаба. Пардю е голямо име и се надявам да допринесе за доброто представяне на ЦСКА. Както за нас е странно да играем на изкуствена трева срещу Йънг Бойс, така и за тях ще е странно да играят на естествено покритие". 
 
"Пандемията от коронавирус развали подготовката на отборите по цял свят. Затова и има токова много контузени. Надявам се сега да не спира първенството, но ако се прецени, че това е по-добре за здравето на хората, ще се съобразим".
 
"Някои играчи прекарват вируса по-добре, други по-лошо. Има футболисти, които имат дихателни проблеми след това, което за нас е лошо. Всяко спиране на тренировъчния режим не е добре за нас. Играчите точно навлязоха в ритъм, и ако ги изкараме отново няма да бъде приятно. Имаме мачове през 3 дни, това е свързано и с пътувания. По този начин ние губим по 3-4 дни в седмицата за подготовка. Адмирации за играчите, че се справят с това натоварване", каза кондиционният специалист. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки