СЛЕД ПОБЕДА СРЕЩУ РЕН: Челси е на 1/8-финал в Шампионската лига (ВИДЕО)

Оливие Жиру донесе успеха на лондончани с гол в 91-ата минута

СЛЕД ПОБЕДА СРЕЩУ РЕН: Челси е на 1/8-финал в Шампионската лига (ВИДЕО)
Челси спечели с 2:1 визитата си на Рен от Шампионската лига и се класира за 1/8-финалите. Тимът на Франк Лампард записа трета победа в група "Е" и събра 10 точки, колкото има и Севиля. Испанците стигнаха до драматичен успех - 2:1 като гост на Краснодар и също са сигурни за елиминационната фаза. Руснаците и Рен са трети и четвърти с по 1 т.
 
Срещата започна с опасност пред вратата на домакините. Още в четвъртата минута англичаните имаха шанс да открият резултата. Тимо Вернер обаче не уцели вратата. Челси все пак поведе в 22-ата минута. Хъдсън-Одой се откъсна от защитата на Рен и с удар по земя прати топката в мрежата на Рен.
 
След половин час домакините оцеляха само благодарение на блестящата намеса на Алфредо Гомис. Чилуел центрира отляво и Маунт стреля отблизо, но вратарят на домакините спаси. Миг по-късно пък Доку проби отдясно и подаде успоредно за Буриго. Той стреля, но Силва блокира с крак. Топката отиде към Гираси, чийто удар към вратата на Менди обаче беше неточно и Рен пропусна да изравни.
 
В 39-ата пък Едуар Менди спаси удар на бившия си съотборник в Рен - Гираси. Секунди по-късно поредната скъпа покупка на "сините" - Чилуел, направи кошмарна грешка, която по чудо не доведе до гол за домакините. Гираси  опита да комбинира с Доку успоредно, но перфектна намеса на Тиаго Силва предотврати опасността.
 
В последната минута от редовното време Тиаго Силва фаулира Гираси точно пред дъгата на наказателното поле на Челси. Буриго изпълни прекия свободен удар, а топката се отби в стената на Челси и излезе в ъглов удар. 
 
Две минути след старта на втората част Челси вкара втори гол. Аспиликуета се впусна в атаката отдясно и подаде на задна греда за Вернер. Нападателят вкара, но правилно бе вдигната засада. В 54-ата Траоре шутира мощно, но топката срещна тялото на Тиаго Силва.
 
В 73-ата Гираси стреля опасно, а след още две Едуард Менди спаси най-чистото положение на Рен до момента, след като Жерзиньо Нямси засече с глава от 4-5 метра.
 
И все пак французите изравниха. При това от сходна ситуация. В 85-ата минута Гираси засече центриране от ъглов удар и този път Менди се оказа безпомощен - 1:1. Гостите можеха бързо да си върнат преднината, след като в 88-ата балонно подаване изведе Бен Чилуел зад отбраната, но ударът му с глава попадна точно у Гомис. Това се случи в 91-ата минута, когато се разписа резервата Оливие Жиру.
 
 
 
РЕН - ЧЕЛСИ 1:2
Калъм Хъдсън-Одой (22)
Серу Гираси (85)
Оливие Жиру (90+1)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
РЕН: Гомис, Траоре, Да Силва, Нямси, Трюфар, Камавинга, Буриго, Н Зонзи, Леа Силики, Гираси, Доку
 
ЧЕЛСИ: Менди, Аспиликуета, Тиаго Силва, Зума, Чилуел, Жоржиньо, Ковачич, Хъдсън-Одой, Маунт, Вернер, Ейбрахам
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки