Дори без звездите си Барселона разпиля Динамо (Киев) и подпечата билета за елиминациите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каталунците забиха четири гола през втората част и останаха еднолични лидери в групата си

Дори без звездите си Барселона разпиля Динамо (Киев) и подпечата билета за елиминациите (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Испанският гранд Барселона победи с категоричното 4:0 Динамо (Киев) като гост в четвъртия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. 

Каталунците останаха едноличен лидер в група G с перфектен рекорд - четири победи от четири мача и успяха да си осигурят място на 1/8-финалите два кръга преди края на груповата фаза.

Двубоят стартира двуостро, като и двата тима опитаха по няколко атаки, които обаче не доведоха до нещо по-застрашаващо вратарите.

Първият точен изстрел в мача дойде в 20-ата минута, когато след добра атака на украинците Карлес Де Пеня стреля, но не успа да застраши Тер Стеген, който улови безпроблемно. 

В 27-ата минута Филипе Коутиньо опита изстрел след отбита топка от границата на наказателното поле, но покрай лявата греда на Георгий Бушчан.

Седем минути по-късно гостите имаха претенции за дузпа, след като Миралем Пянич падна в наказателното поле на Динамо след съприкосновение с Дениш Гармаш. Съдията Матей Юг не отсъди нищо, а после изчака решението на системата ВАР, но наказателен удар не бе отсъден.

Две минути след това Франсиско Тринкао стреля фалцово извън наказателното поле, но право в ръцете на Бушчан.

В 52-ата минута обаче Барса поведе. Сержиньо Дест получи топката в половината на Динамо и подаде за Педри, който я чукна надясно за Мартин Брайтуайт. Нападателят влезе в наказателното поле, където Дест също се беше включил и с хубав удар под ъгъл намери обратния ъгъл на Бушчан – 0:1.

Пет минути след това „каталунците“ стигнаха до нов гол. Карлес Аленя центрира от корнер, а на първа греда Оскар Мингеса отклони назад, където на далечната греда бе Брайтауайт, който засече от метър за 0:2.

В 64-ата минута украинците пропуснаха златен шанс да се върнат в мача. Вербич проби отдясно в половината на Браса, комбинира с Боялски, който с едно докосване разтегли наляво за Де Пеня, който влезе в наказателното поле и от добра позиция стреля неточно в аут.

Веднага след това бяха извършени три смени в тима на „каталунците“. Терена напуснаха Маралем Пянич, Филипе Коутиньо и Клеман Лангле, които бяха заменени от Рики Пуч, Антоан Гризман и Жорди Алба.  

Двадесет минути преди края на редовното време Барселона получи право да изпълни дузпа. Жорди Алба се бе включил отляво по нападението на тима и с едно докосване качи топката на главата на Брайтуайт, който стреля с глава, но в същото време бе повален от Денис Попов и съдията отсъди дузпа. Именно Брайтуайт изпълни и макар Бушчан да уцели ъгъла, не успя да спаси – 0:3.

В 77-ата минута Дест проби отдясно, мина между двама футболисти на Динамо в наказателното поле и предостави топката за Рики Пуч, който от точката за дузпа обаче стреля над вратата.

В самия край на мача Антоан Гризман оформи и крайното 0:4. След като и Ювентус победи с 2:1 Ференцварош в Торино, е ясно, че те и каталунците ще играят в елиминационната фаза, като единствената интрига в групата остава кой ще е победителят в нея и кой измежду Ференцварош и Динамо (Киев) ще си спечели място в Лига Европа.

Динамо (Киев) - Барселона 0:4
0:1 Дест 52
0:2 Брайтуайт 57
0:3 Брайтуайт 70
0:4 Гризман 90+2

Стартови състави:

ДИНАМО (К): Бушчан, Кедзиора, Забарний, Миколенко, Караваев, Буялский, Шепелиев, Гармаш, Шапаренко, Де Пеня, Вербич

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Дест, Мингеса, Лангле, Фирпо, Пянич, Аленя, Тринкао, Коутиньо, Педри, Брейтуейт

Испания и Бразилия с шоу на "Бернабеу"(ВИДЕО)

Мадрид видя класата на новото бижу Ендрик

Левандовски има мегаоферта от Саудитска Арабия

Предлагат му по 100 милиона евро годишно

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Барса готви продажба на Рафиня, иска поне 100 млн. евро за него

Крилото може да смени клубабар

Манчестър Юнайтед постави цена на Грийнууд

Вижте колко искат за него "червените дяволи"

Официално потвърдено: От Барса са отказали 200 млн. евро за Ламин Ямал

Това призна президентът на отбора Жоан Лапорта

Решено! Барса иска да задържи Кансело и Феликс за постоянно

И двамата са под наем при каталунците

Лапорта: Очакваме Фати да се върне в Барселона, такова е споразумението с Брайтън

Президентът на каталунците даде информация около младия талант

Колумбия остави Испания капо (ВИДЕО)

Красив гол направи разликата в Лондон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки