Пирло: Започнахме мача с неправилната нагласа

Треньорът на Юве все пак бе доволен от инфарктния обрат срещу Ференцварош

Пирло: Започнахме мача с неправилната нагласа

Старши треньорът на Ювентус Андрея Пирло коментира победата с 2:1 срещу Ференцварош. Унгарският тим поведе с ранен гол, но италианският шампион стигна до пълен обрат. Победният гол вкара Алваро Мората в добавеното време. Пирло призна, че съперникът се е бранил добре, но не спести и някои критики към своите футболисти.

„Имахме намерение да започнем с различна нагласа. Знаем, че понякога може да е трудно в мачове, когато на хартия изглеждат лесни. Малко несериозно влязохме в мача и се наложи да правим обрат“, коментира Пирло.

„Очаквах повече от моите футболисти. Ференцварош се бранеше добре. Трябваше да се опитаме да движим топката бързо, така че да освободим пространства. Бавно си подавахме, което улесни защитата на противника. Ференцварош ни подканяше да атакуваме, но ако не го направиш в правилния момент, падаш в ръцете им. Когато уцелим момента, винаги създаваме опасности“.

„Знаем, че Матайс де Лихт беше капитан още на 20-годишна възраст. Очаквахме неговото завръщане след операцията. Знаехме, че ще заздрави защитата ни и ще помага в изнасянето на топката“, смята бившият италиански национал.

„Артур днес трябваше да държи топката повече. Той се опитваше да намери извеждащи пасове, а бе нужно да подава към крилата, за да намерим пролука през отбраната на Ференцварош. Трябваше да раздвижи играта, така че да осигури ситуации един на един. Когато топката се движеше твърде бавно, Ференцварош се връщаше да позиция и ни затваряше“, завърши треньорът на Юве.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки