Бала преди ЦСКА: Има голям натиск върху ЦСКА 1948

"Мисля, че всичко е ясно, че има разлика между двата отбора", каза Балъков

Бала преди ЦСКА: Има голям натиск върху ЦСКА 1948

 Наставникът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция преди предстоящия мач на отбора му като гост на ЦСКА. Бала смята, че европейските мачове на съперника няма да му повлияят на състоянието за мача с ЦСКА 1948 и счита, че може да се извадят много ползи от първия мач между двата тима от първия кръг на шампионата, завършил 2:2.

 
„Ще видим след мача дали мачовете им в Европа е предимство. Имат много добри футболисти, които могат да бъдат заменени, да ротират и няма да бъде проблем за тях този мач, който изиграха”, коментира Бала.
 
„Не мога да кажа дали ще ни подценят. Ние държим да си бъдем компактни, агресивни. Оттам нататък какво те ще правят, нас не ни интересува. Проблеми при нас колкото искаш. Георги Русев е контузен, а тези, които бяха в карантина, някои се върнаха, но нямат тренировки. Имаме доста проблеми в отбора, но не искаме да ги слагаме на първа линия. Няма да се оплакваме и се стягаме. Който е здрав, той ще играе. Първенството е много дълго, за да правим дълбок анализ. Определено лично мен мисля, че отборът ми показва позитивно лице, което смятах, че ще е нужно повече време, но в края на крайщата предстоят и толкова мачове, които ще ни дадат отговори на въпросите. Дано да сме по-постоянни, за да трупаме повече точки.
 
„Мисля, че всичко е ясно, че има разлика между двата отбора. Познавам треньора им, той е минал през немската школа. Ясен ми е стилът му на игра. Всички се знаем, но въпросът е в деня на мача идеите на треньора да се реализират и да има успех. ЦСКА играе по различен начин от предишния треньор. Нормално, логично е”, анонсира Балъков.
 
„До колкото ни е познато, работили сме върху тези грешки. Допуснахме в края на полувремето първия мач ненужен гол. Той даде самочувствие тогава на ЦСКА София. Голът си беше от стандартна ситуация, но наивен фаул, от който ни вкараха гол. Тези неща ги има във футбола, така че продължаваме да тренираме. Знаем, че не сме стигнали тази организация и синхрон между линиите, който ни се иска. Затова ще видим, нека мине мача и да сме си взели урок за грешките от предния двубой с тях”.
 
„Има голям спортен натиск върху нас. Сега играем срещу ЦСКА и при нас той е изключителен. Не мисля, че е по-малък от този, който е при нашия противник”, коментира Балъков.
 
За Диего Марадона:
 
„Преди 95-а година, когато той беше за малко станал треньор на Расинг, неговият мениджър и моя говорихме да премина при него. Това беше тогава неговата идея да отида от Спортинг Лисабон в Аржентина, но Аржентина ми се стори дестинация, която бая ме отдалечава от Европа и взех решение да остана в Португалия. За жалост съдбата не ми даде шанс да бъда при него, но той после след шест месеца не беше треньор на Расинг. Бог да го прости, невероятен, изключителен футболист. Бил ми е и идол. Винаги съм искал да играя срещу него, но нямах късмета. Който се е допрял до него и е бил в компанията му, знае, че е невероятно изживяване и спомен.
 
Всичко е въпрос на манталитет и виждането на нацията им за живота. Мисля, че при нас повечето неща са позитивни и би трябвало да са така, защото така и така знаем негативните. Когато си легенда като него, не виждам смисъл да трябва да се дават примери с негативизъм. Това е моето мнение. Той е дал много радост на всички фенове. Видяхте на погребението му колко хора игнорираха корона и всякакви други болести, за да присъстват на последния му ден. Това е уникално нещо, това може да бъде само при хора, които са радвали Европа и света максимално”.
 
За Никола Спасов:
 
„За мен беше голям удар, когато разбрах, тъй като често сме се чували и сме говорили за футбола. Като гръм от ясно небе ми дойде новината за неговата смърт, но това е явно животът. Спасов за българския футбол е дал много не само акто човек. Никога не е влизал в конфликти, не е правил нещо нередно. Беше много качествен човек и жалко, че го няма между нас вече. Много жалко”.
 
„Аз прогнози никога не давам, защото никога не познавам. По принцип не познавам”, завърши Красимир Балъков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки