Добруджа постигна ценна победа над Хебър на "Дружба"

Добричлии надвиха противника си с 2:1

Добруджа постигна ценна победа над Хебър на "Дружба"

Добруджа победи Хебър Пазарджик с 2:1 в мач от 15-ия кръг на Втора лига. Домакините откриха резултата в 15-ата минута след автогол на Ивайло Тодоров, но три по-късно Тодор Чаворски възстанови равенството. В края на първото полувреме Иван Цачев отново изведе "жълто-зелените" напред в реазултата след красиво изпълнение от въздуха. През втората част възпитаниците на Николай Митов притиснаха своя съперник, но домакините успяха да удържат преднината си.

Гостите стартираха по-агресивно срещата и в първите минути възпитаниците на Николай Митов опитаха да преодолеят отбраната на домакините. Пазарджиклии бяха много активни по десния фланг, където действаха Цветелин Тонев и Георги Каракашев.

В 7-ата минута домакините отправиха първия удар по посока една от двете врати, но изстрелът на Иван Цачев премина високо над вратата.

Постепенно Добруджа заигра по-настоятелно в нападение и това даде резултат. В 15-ата минута Александър Любенов се намеси решително след изстрел с глава на Илиян Капитанов. Защитата на гостите не успя да изчисти топката, след което Дейвид Венциславов отправи изстрел, Ивайло Тодоров докосна кълбото и то влетя в мрежата на Хебър.

Попадението активизира гостите и три минути по-късно равенството е възстановено. Красимир Илиев стреля от дистанция, след което Иван Василев спаси, но Тодор Чаворски успя да достигне до топката и отблизо реализира.

В средата на първата част се получи разбъркване в наказателното поле на Хебър, но със задружни усилия отбраната на гостите се справи и Александър Любенов улови.

В 34-ата минута гостите имаха отлична възможност да направят пълен обрат. След изпълнение на ъглов удар Ивайло Тодоров бе оставен непокрит в наказателното поле, но отблизо прати топката над напречната греда.

Четири минути преди края на първата част Добруджа отново поведе. Иван Цачев получи добро подаване в наказателното поле, след което много красиво от въздуха прати топката в мрежата на Александър Любенов.

Сценарият след първи гол домакините за малко да бъде повторен. Живко Петков бе съборен в наказателното поле на домакините от Якуб Идризов. Първо главният съдия Михаел Павлов посочи, че играта трябва да продължи с изпълнение на ъглов удар, но след това промени решението си и отсъди дузпа. В крайна сметка след разговор със страничния съдия отново показа, че трябва да бъде изпълнен корнер, което предизвика бурна реакция от играчите на Хебър.

В началото на втората част Хебър стартира агресивно и в 50-ата минута Иван Василев се намеси решително след изпълнение на ъглов удар.

Гостите продължиха да действат по-активно в нападение, но това водеше до добри възможности за Добруджа на контраатака. В 60-ата минута след една такава се стигна до пряк свободен удар на удобна позиция за обстрел. Зад топката застана Християн Казаков, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

Седем минути по-късно "жълто-зелените" получиха нова възможност от пряк свободен удар, но и вторият изстрел на Християн Казаков не намери целта, а Александър Любенов улови без проблеми.

Хебър опита да застраши домакините с флангови атаки, но "жълто-зелените" бяха много добре подредени в собствената си половина и Иван Василев не бе затруднен.

В 85-ата минута Християн Казаков открадна топката в центъра, след което напредна в половината на гостите и останал очи в очи с Александър Любенов стреля в долния ляв ъгъл, но вратарят внимаваше и спаси.

До края на двубоя възпитаниците на Николай Митов се втурнаха в атака, като дълбоко в добавното време Александър Димитров стреля отблизо, но слабо и Иван Василев спаси. Това бе и последното по-интересно действие пред една от двете врати. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки