НА ЮЖНИЯ БРЯГ: Кавани влезе, видя и победи! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед надви Саутхемптън след късна "обръщачка"

НА ЮЖНИЯ БРЯГ: Кавани влезе, видя и победи! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед постигна впечатляващ обрат при визитата си на Саутхемптън от 10-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“ изоставаха на почивката с 0:2 и останаха без контузилия се вратар Давид де Хеа, но заедно с резервния страж Дийн Хендерсън на терена се появи лятното попълнение Единсон Кавани, който блесна с два гола и асистенция за крайното 3:2.

Другото попадение за гостите бе дело на Бруно Фернандеш, изиграл поредния си силен двубой, а с успеха възпитаниците на Оле Гунар Солскяер поставиха клубен рекорд от 8 поредни победи далеч от дома във Висшата лига. 

Още в началото на срещата Яник Вестергаард подцени една топка, а и вратарят Макарти не прецени добре ситуацията, но от грешката не се възползва Мейсън Грийнууд.

Младокът не можа с диагонален удар да улучи празната врата и от малък ъгъл прати топката във външната част на мрежата.

В 7-ата минута Маркъс Рашфорд имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени след разглеждане на ситуацията с ВАР. Последва опасен изстрел на Бруно Фернандеш, а след това домакините поведоха.

След ъглов удар в 23-ата минута Уорд-Праус центрира хитро към близката греда, където Ян Беднарек с глава откри резултата – 1:0.

След попадението „светците“ заиграха по-силно и можеха да удвоят след удар на Уокър-Питърс, ала топката срещна гредата след лек рикошет.

Последва грешка на вратаря им, който подари топката на Грийнууд, но той стреля право в ръцете на Макарти, а после Фернандеш не сполучи с добавката.

Саутхемптън наказа двойния пропуск на „червените дяволи“ в 33-ата минута, когато Джеймс Уорд-Праус вкара втори гол с поредното си страхотно изпълнение на свободен удар.

В опита си да отрази изстрела вратарят на гостите Давид Де Хеа получи травма и на почивката бе заменен от Дийн Хендерсън.

Последният направи дебют за клуба във Висшата лига, а заедно с него на терена се появи Едисон Кавани, който замени Грийнууд и промени изхода на мача.

След паузата Юнайтед заигра по-мобилизирано и още в 53-ата минута Маркъс Рашфорд бе изведен сам срещу вратаря, но Макарти спаси.

След това Кавани пропусна отлична възможност, а в 59-ата минута логичното се случи и след негов отличен пас към Бруно Фернандеш в пеналта португалецът намали – 2:1.

Последваха шансове за домакините, но те ги пропуснаха и така се стигна до 74-ата минута, в която Фернандеш опита удар от границата на наказателното поле. Изстрелът не се получи, ала дебнещият в пеналта Кавани засече с глава и изравни – 2:2.

Уругвайският нападател се превърна в герой за своя тим в добавеното време на мача, когато Фернандеш подаде от статично положение към Рашфорд, а той с прецизно центриране намери Кавани и уругваецът с глава направи обрата пълен, за да донесе трите точки на „червените дяволи“.

С тях те вече имат 16, със само една по-малко от Саутхемптън, но са и с мач по-малко.

Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 2:3
1:0 Беднарек (23)
2:0 Уорд-Праус (33)
2:1 Бруно Фернандеш (59)
2:2 Кавани (74)
2:3 Кавани (90+2)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Саутхемптън: Маккарти, Уокър-Питърс, Вестергор, Беднарек, Ромеу, Уорд-Праус, Армстронг, Дженепо, Уолкот, Адамс;

Манчестър Юнайтед: Де Хеа , Уан-Бисака, Линдельов, Магуайър, Телес, Фред, Матич, Ван де Беек, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд

 

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки