НА ЮЖНИЯ БРЯГ: Кавани влезе, видя и победи! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед надви Саутхемптън след късна "обръщачка"

НА ЮЖНИЯ БРЯГ: Кавани влезе, видя и победи! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед постигна впечатляващ обрат при визитата си на Саутхемптън от 10-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“ изоставаха на почивката с 0:2 и останаха без контузилия се вратар Давид де Хеа, но заедно с резервния страж Дийн Хендерсън на терена се появи лятното попълнение Единсон Кавани, който блесна с два гола и асистенция за крайното 3:2.

Другото попадение за гостите бе дело на Бруно Фернандеш, изиграл поредния си силен двубой, а с успеха възпитаниците на Оле Гунар Солскяер поставиха клубен рекорд от 8 поредни победи далеч от дома във Висшата лига. 

Още в началото на срещата Яник Вестергаард подцени една топка, а и вратарят Макарти не прецени добре ситуацията, но от грешката не се възползва Мейсън Грийнууд.

Младокът не можа с диагонален удар да улучи празната врата и от малък ъгъл прати топката във външната част на мрежата.

В 7-ата минута Маркъс Рашфорд имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени след разглеждане на ситуацията с ВАР. Последва опасен изстрел на Бруно Фернандеш, а след това домакините поведоха.

След ъглов удар в 23-ата минута Уорд-Праус центрира хитро към близката греда, където Ян Беднарек с глава откри резултата – 1:0.

След попадението „светците“ заиграха по-силно и можеха да удвоят след удар на Уокър-Питърс, ала топката срещна гредата след лек рикошет.

Последва грешка на вратаря им, който подари топката на Грийнууд, но той стреля право в ръцете на Макарти, а после Фернандеш не сполучи с добавката.

Саутхемптън наказа двойния пропуск на „червените дяволи“ в 33-ата минута, когато Джеймс Уорд-Праус вкара втори гол с поредното си страхотно изпълнение на свободен удар.

В опита си да отрази изстрела вратарят на гостите Давид Де Хеа получи травма и на почивката бе заменен от Дийн Хендерсън.

Последният направи дебют за клуба във Висшата лига, а заедно с него на терена се появи Едисон Кавани, който замени Грийнууд и промени изхода на мача.

След паузата Юнайтед заигра по-мобилизирано и още в 53-ата минута Маркъс Рашфорд бе изведен сам срещу вратаря, но Макарти спаси.

След това Кавани пропусна отлична възможност, а в 59-ата минута логичното се случи и след негов отличен пас към Бруно Фернандеш в пеналта португалецът намали – 2:1.

Последваха шансове за домакините, но те ги пропуснаха и така се стигна до 74-ата минута, в която Фернандеш опита удар от границата на наказателното поле. Изстрелът не се получи, ала дебнещият в пеналта Кавани засече с глава и изравни – 2:2.

Уругвайският нападател се превърна в герой за своя тим в добавеното време на мача, когато Фернандеш подаде от статично положение към Рашфорд, а той с прецизно центриране намери Кавани и уругваецът с глава направи обрата пълен, за да донесе трите точки на „червените дяволи“.

С тях те вече имат 16, със само една по-малко от Саутхемптън, но са и с мач по-малко.

Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 2:3
1:0 Беднарек (23)
2:0 Уорд-Праус (33)
2:1 Бруно Фернандеш (59)
2:2 Кавани (74)
2:3 Кавани (90+2)


СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Саутхемптън: Маккарти, Уокър-Питърс, Вестергор, Беднарек, Ромеу, Уорд-Праус, Армстронг, Дженепо, Уолкот, Адамс;

Манчестър Юнайтед: Де Хеа , Уан-Бисака, Линдельов, Магуайър, Телес, Фред, Матич, Ван де Беек, Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд

 

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

Де Хеа отново е опция за Реал Мадрид

"Белия балет" ще търси нов вратар за новия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки