Уулвс "отхапа" три точки на "Емирейтс" и се настани в топ 6 (ВИДЕО)

Арсенал вече е само на седем точки от изпадащите

Уулвс "отхапа" три точки на "Емирейтс" и се настани в топ 6 (ВИДЕО)

Уулвърхемптън победи с 2:1 Арсенал като гост в мача им от 10-ия кръг на Висшата лига.

Всички попадения паднаха през първото полувреме, което започна притеснително с тежък сблъсък и контузия на Раул Хименес.

В петата минута Уилиан изпълни корнер, а в наказателното поле Давид Луис и Раул Хименес си удариха главите изключително неприятно. Наложи се двата медицински екипа да влязат на терена. Бразилският защитинк успя да се изправи и да продължи участието си,но ситуацията с Хименес беше изключително тежка. Той остана да лежи на тревата неподвижен. Играта се забави около 10 минути, след което Фабио Силва замени мексиканеца, който беше изнесен на носилка.  

„Вълците“ заиграха по-добре от своя опонент и заслужено поведоха в 27-ата минута. Адама Траоре бе намерен отдясно и испанецът показа страхотната си скорост по фланга. След това той центрира в наказателното поле, където Леандер Дендонкер засече с глава, но в напречната греда. Топката обаче попадна на крака на Педро Нето, който шутира моментално и отбеляза – 0:1.

„Артилеристите“ обаче се съвзеха много бързо и три минути след това изравниха. Ектор Бейерен комбинира с Уилан отдясно. Бразилецът центрира в наказателното поле, където Габирел се извиси и стреля с глава, като не остави шансове на Руи Патрисио – 1:1

В 42-ата минута Уулвс отново поведе. Педро Нето стигна до наказателното поле и шутира, но Лено спаси. Даниел Поденс успя обаче да изпревари Габриел и обърканата защитата на Арсенал, след което пое отбитата топка и с удар покрай Лено отново изведе гостите напред.

В 54-ата минута Адама Траоре падна в наказателното поле след лек контакт с Габриел, но съдията не отсъди дузпа, а даде жълт картон на испанеца за симулация.

В 73-ата минута Арсенал замалко можеше да стигне до изравняването. Патрисио не си пое добре топката, след като тя му бе върната от защитник, което позволи на Обамеянг да му я открадне. Кълбото обаче избяга от габонеца, след което Патрисио се върна на вратата си. Обамеянг стреля все пак, но бе блокиран от един от бранителите на „вълците“.

Само минута след това домакините отново имаха шанс за попадение. Букайо Сака центрира отляво в наказателното поле, но твърде високо за Обамеянг. Все пак топката попадна в краката на резервата Рийс Нелсън, който стреля силно, но над вратата. В тези минути "топчиите" вдигнаха оборотите и изглеждаха все по-близо до гола. 

В 82-ата минута Бейерин центрира отдясно на втора греда, където Обамеянг се справи с Нелсон Семедо във въздуха, но стреля над вратата с глава.

Така Уулвс вече има 17 точки на шестото място, докато Арсенал е едва 14-ти с 13 пункта.

 

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки