ОФИЦИАЛНО: Името Шумахер отново става част от Формула 1

Синът не легендата Михаел Шумахер - Мик ще кара за "Хаас" през 2021г.

ОФИЦИАЛНО: Името Шумахер отново става част от Формула 1

 Най-зле пазената тайна във Формула 1 през последните месеци официално бе разкрита, Мик Шумахер ще се състезава за отбора на Хаас през следващата година.

Германецът, който води в генералното класиране във Формула 2 кръг преди края на сезона, ще си партнира с руснака Никита Мазепин в американския тим. Преминаването на Мазепин в Хаас бе потвърдено през вчерашния ден. През тази година синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер има записа две победи и общо десет качвания на почетната стълбичка във Формула 2, като преднината му пред друг член на академията за млади пилоти на Ферари е 14 пункта преди последния уикенд на „Сахир“ тази седмица. Договорът на Шумахер с екипа на Хаас е с многогодишна продължителност.


„Доволен съм, че можем да потвърдим Мик Шумахер като наш пилот за следващия сезон. Нямам търпение да го приветствам в отбора. Шампионатът на Формула 2 винаги е служил като поле за доказване на способностите и през тази година виждаме едни много силни пилоти на стартовата решетка. Мик е печелил състезания, винаги е близо до подиум и води в шампионата кръг преди края. Вярвам, че той е готов за изпитанието наречено Формула 1“ коментира ръководителят на отбора, Гюнтер Щайнер.Първото си официално участие с екипа на Хаас Шумахер ще направи още в Гран При на Абу Даби следващата седмица, когато той седне в болида VF-20 за първите 90 подготвителни минути в петък сутринта. Освен това, той и Мазепин ще участват в теста за млади пилоти, който ще се проведе в седмицата след Гран При на Абу Даби отново на пистата „Яс Марина“.

„Възможността да съм на стартовата решетка във Формула 1 през следващата година ме прави наистина щастлив и безмълвен. Искам да благодаря на Хаас, Скудерия Ферари и академията за млади пилоти на Ферари за показаната вяра в мен. Винаги съм вярвал, че ще реализирам мечтата си да се състезавам във Формула 1. Това нямаше да се случи без моето семейство, на което ще съм вечно благодарен, както и без феновете по света, които са ме подкрепяли през цялата ми кариера до момента“, заяви Шумахер.

Волф към Хамилтън: Ще ни гледаш задното крило

Босът на Мерцедес се е пошегувал с британеца

Ферари с подобрения за състезанието в Япония

"Черните кончета" ще използват нови подове на болидите

Астън Мартин няма да обжалва наказанието на Алонсо

Испанецът получи 20 секунди към времето си заради инцидента с Джорд Ръсел

Плашат с уволнение Даниел Рикардо

Вижте подробности

Марко: Макс щеше да спечели, ако не беше повредата

Верстапен е поддържал темпото на Сайнц дори с блокирала спирачка

Босът на Мерцедес разбира въпросите за бъдещето му

"Сребърните стрели" продължават да изпитват трудности и през този сезон

Хамилтън: Никога не съм имал по-лош старт

Той не успя да завърши състезанието в Австралия

Сайнц след победата в Мелбърн: Животът е луд! (ВИДЕО)

Само преди две седмици той беше опериран и не беше ясно дали ще кара в Австралия

Верстапен обясни каква е повредата, която го изхвърли от Австралия

Дефектирала задна спирачка спря нидерландеца към 10-та поредна победа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки