Добра новина за Милан преди мача със Селтик

Стефано Пиоли се възстанови от коронавирус и ще води отбора в четвъртък, вижте коментара му преди сблъсъка от Лига Европа

Добра новина за Милан преди мача със Селтик

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли пребори коронавируса и ще се завърне за мача от Лига Европа в четвъртък срещу Селтик, съобщиха от клуба.

От ръководството заявиха, че последните тестове на COVID-19 на Пиоли и помощник-треньора Джакомо Мурели са отрицателни.

Пиоли и асистентът му Мурели са с негативни тестове след проведените вчера изследвания. Те ще водят тренировката днес, както и утрешния двубой срещу Селтик в Лига Европа“, се казва в клубно изявление.

Милан може да се класира за елиминациите на Лига Европа, ако надвие шотландския гранд на „Сан Сиро“ в Група Н.

Италианският тим е втори в групата, на една точка от лидера Лил и има с една повече от Спарта (Прага) при два оставащи кръга, докато Селтик е последен със само точка от четири мача.

"Толкова много ми липсваше работата. Бяха дълги 18 дни. Снощи, когато разбрах за отрицателната проба, ми беше трудно да заспя, защото нямах търпение да видя играчите си отново“, коментира самият Пиоли.

Трябва да благодаря на клуба, който бързо подобри всички технологии за дистанционна работа, както и на феновете, които ме подкрепиха в този необичаен момент. Огромно благодаря на отбора, защото той ме направи горд, и на Даниеле Бонера, който ме замести. Късметлия съм, защото имах симптоми, но изкарах заразата леко. Това не означава, че не трябва да сваляме гарда. Нужно е да носим маски и да спазваме дистанция, докато не се намери лекарство. Гледайки мачовете по телевизията, разбирам малко повече хората, които са пред телевизора и лесно критикуват. Да гледаш двубоя по телевизията прави грешките по-трудни за възприемане. Вкъщи бях малко по-нервен. Тимът се справи добре, с някои трудности, но е нормално по време на мач. Без мен и Златан Ибрахимович отборът определено придоби по-голяма яснота за своите качества и възможности. Резултатите и представянето дадоха самочувствие на отбора. Знаем, че все още имаме много за подобряване и трябва да продължим да работим, за да може да се развиваме. Исмаел Бенасер и Саму Кастийехо са готови за утрешния мач, а този в неделя може би е прекалено скорошен за Рафаел Леао и Ибрахимович, но има време. Имам уважение към моя колега Нийл Ленън. Знам, че той върши добра работа. В нашата работа се случва да ни липсват добри резултати, но Селтик винаги се е представял добре. Очакваме мотивиран противник, утре трябва да бъдем много сериозни. Все още не сме се класирали за елиминациите. Утре трябва да изиграем мача много добре, защото Селтик може да ни създаде трудности. За съжаление, тези ситуации на лоши серии са част от нашата професия. Мисля, че когато те настъпят, отборите намират още повече решителност и затова съм сигурен, че ще се изправим срещу надъхан отбор. Ще се наложи да сме много подготвени", допълни Пиоли на пресконференцията си преди мача.

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки