Сензациите в пресата: Берое се разделя с Макоута

Вижте всичко най-любопитно от родния печат днес

Сензациите в пресата: Берое се разделя с Макоута

 Най-интересните заглавия от родния спортен печат днес:

Тема Спорт: Берое изпуска Макоута, Брага го продава зимата

Берое по всяка вероятност ще се раздели с атакуващия халф Гаюс Макоута. Той е под наем при заралии от португалския Брага. Участникът в Лига Европа обаче е получил добра оферта за откупуване на национала на Конго.

Макоута е преотстъпен до края на сезона, но при добро предложение африканецът ще трябва да напусне старозагорци.

В Брага са впечатлени от силното представяне на Макоута от началото на сезона. Именно това е предизвикало сериозния интерес към него и е довело до офертата. До момента Гаюс записа 11 мача в efbet Лига, в които вкара 5 гола и се отчете с 2 асистенции.

Мач Телеграф: Четири клуба от Англия следят Боруков

Нападателят Преслав Боруков, който набързо се превърна в голямата звезда на Етър, ще се завърне в Англия. Към 20-годишния талант, който доскоро беше част от Шефилд Уензди, има интерес от 4 клуба от Острова. Договорът на играча с Етър е до края на сезона, но нападателят със сигурност ще напусне стадион "Ивайло" по време на зимната пауза.
 
Боруков се е разбрал предварително за това с ръководството на "виолетовите". Възможно е дори Преслав да се завърне в Шефилд, където местните медии писаха, че клубът е сгрешил, когато го е изпуснал.
 
Към Боруков има интерес от половината отбори в efbet лига, между които и Левски, но шансът той до остане в родното първенство след Нова година е равен на нула.
Тема Спорт: Етър 5 часа без допуснат гол

Трансформацията на Етър е в ход. Болярите вече записаха първа победа в шампионата, във втория мач на Александър Томаш начело на тима. След като дебютира с 0:0 срещу Славия в София, във вторник младият специалист удари Царско село с 1:0.

Промяната при болярите е налице. Това, което прави най-силно впечатление, е стабилизирането на отбраната. Вече близо 5 часа в три поредни мача виолетовите не са инксариали гол. Те направиха и 0:0 с Арда на "Ивайло" с предишния треньор Петко Петков. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки