Сензациите в пресата: ЦСКА пред раздяла с младежки национал, Славиша привика Паулиньо

Дилема на „Лаута“ за защитник, Берое и Черно море в спор за звездата на Локо (Сф) и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА пред раздяла с младежки национал, Славиша привика Паулиньо
Сензациите в пресата днес, петък, 04 декември 2020 година:

„Тема спорт“: ЦСКА пред раздяла с Тонислав Йорданов
ЦСКА е пред раздяла с младежкия национал Тонислав Йорданов. 22-годишният нападател дори не намира място в групата при Бруно Акрапович, а и преди това много рядко намираше място в нея. През тази кампания той записа само един мач в елита – влезе като резерва при гостуването на Черно море (1:1). Тонислав остана без картотека и за двубоите от група А на Лига Европа, въпреки че в квалификациите два пъти бе на пейката, но остана неизползвана резерва. През миналата кампания Йорданов бе пратен под наем в Етър. За болярите той отбеляза 5 гола в 8 шампионатни двубоя. Възможно е сега отново да бъде потърсен вариант с негово преотстъпване или да се потърси продажбата му в чужбина, както се случи с Ангел Лясков, който през лятото премина в Олимпия Любляна. По време на зимната пауза ЦСКА може да се раздели с още един или двама играчи, които не попадат в концепцията на треньора.

„Мач Телеграф“: Берое и Черно море в спор за звездата на Локо (Сф)

Оферти от елитни тимове са причината звездата на Локо (Сф) Илиян Стефанов да бъде изваден от тима на „червено-черните“. По информация на „Мач Телеграф“ за неговите права наддават Берое и Черно море, като предложението на старозагорци е малко по-добро във финансово отношение. Стефанов има договор с „железничарите“ до юни 2021 г. и след месец ще може да подпише с всеки клуб, който го пожелае. Сериозен интерес към него е имало и от ЦСКА 1948, и то за трансфер още през януари, но плеймейкърът е отказал предложението. Заради отличните оферти, които Стефанов е получил, той се е главозамаял и в последните мачове е играл доста под нивото си. От последния му гол - при 3:1 над Пирин (Бл), вече минаха 2 месеца. Иначе Стефанов е на 22 години, като дебютира за „железничарите“ във Втора лига още през 2017 година. До момента той има 52 мача и 9 гола. Този сезон е най-силният му - с 5 попадения в 13 срещи, но както вече споменахме, последният му гол бе преди 2 месеца. Стефанов има и 2 мача за младежкия национален тим - влиза като резерва при успеха с 2:1 над Сърбия и при поражението с 0:2 от Русия.

„Тема спорт“: Славиша привикал Паулиньо на специален разговор

Треньорът на Левски Славиша Стоянович е провел специален разговор с фланговия нападател Паулиньо. Това призна наставникът на сините след успеха с 1:0 над Локомотив Пловдив. Бразилецът бе записан сред резервите, но така и не се появи на терена. Предишният наставник на сините Георги Тодоров имаше сериозни претенции към играта на крилото. „Говорих лично с него, нещата са изчистени. Ще видим какво ще се случи“, заяви Стоянович по казуса. През кампанията Паулиньо има 10 мача, в които реализира 2 гола. В момента не е в добро кондиционно състояние. Причината – изкара коронавирус, а след това през изпитанието е минал и член на семейството му и се е наложило той да пропусне доста занимания. „Паулиньо има много добри качества, но само две или три тренировки под мое ръководство. Имаше проблеми с вируса – лично той, както и човек в семейството му“, допълни Стоянович. Специалистът познава добре възможностите на бразилеца, който игра под негово ръководство и през есента на 2018 година. Тогава Паулиньо записа 13 участия в елита под ръководството на Славиша, като в 8 бе титуляр. В тях така и не успя да се разпише. По това време обаче за фланговете Левски разполагаше още с Габриел Обертан и Жерсон Кабрал.

„Мач Телеграф“: Дилема на „Лаута“ за защитник

Сериозна дилема ще имат днес в Локомотив (Пд). „Черно-белите“ ще трябва да решат дали ще ползват Милош Петрович за гостуването на Ботев (Вр) или не. Защитникът бе заменен принудително още през първата част при загубата от Левски, след като Найджъл Робърта го удари с коляно в главата. Прегледите, които му бяха направени, показаха, че няма комоцио, но е засегната скулата му. Добрата новина е, че няма счупване, което би го извадило за дълго време от игра. Все пак последната дума ще има лекарят на тима. Петрович е почти незаменима част от защитната тройка на „черно-белите“, която е в основата на доброто им представяне до този момент в първенството. На „Герена“ той бе заменен от Гомис, който обаче е сред футболистите, които може да напуснат „Лаута“ през зимата. Агитката на „черно-белите“ пък стартира поредна благотворителна акция. Този път феновете се заеха за втори път да спасяват отец Иван и хората от приюта му. За целта трябва да бъдат събрани фасул, леща, ориз, олио, оцет, сирене, кашкавал, а също и почистващи и перилни препарати, дезинфектанти, тоалетна хартия. Желаещите да помогнат трябва да го направят на 5 декември, събота, когато ще предоставят даренията си на бариерата на „Лаута“.

„Тема спорт“: Черниаускас и Албентоса още са сред безработните

Двама от футболистите, с които ЦСКА се раздели тази година, все още са без отбори. Това са вратарят Витаутас Черниаускас и централният защитник Раул Албентоса. 31-годишният литовец Черниаускас бе освободен през месец юни. От тогава той на няколко пъти води преговори с други клубове, но така и не стигна до подпис. "Тема Спорт" вече информира, че той е бил предложен на втория в латвийското първенство Ригас ФС. Там треньор е бившият халф на армейците Викторс Мороз. Контракт между двете страни обаче още няма. Испанецът Раул Албентоса пък си тръгна от "Армията", след като у нас бе обявено извънредно положение през март заради пандемията от коронавирус. Говореше се, че няколко тима в родината му имат интерес към него, но 32-годишният бранител все още е безработен. За последно игра в официален мач на 5 декември 2019-а за купата при успеха с 1:0 над Арда. След това лекуваше контузия, преди да разтрогне контракта си с ЦСКА по взаимно съгласие.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки