ДРАМА НА ГЕРЕНА: Арда, дойде, видя и победи в 90-та минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първият гол за тима от Кърджали бе от явна засада, попадение на Паулиньо в 89-та минута не помогна на Левски

ДРАМА НА ГЕРЕНА: Арда, дойде, видя и победи в 90-та минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Отборът на Левски загуби домакинството си от 15-ия кръг на efbet Лига срещу изненадата на сезона Арда (Кърджали) с 1:2 в изпълнен с много емоции сблъсък на стадион "Георги Аспарухов". 

"Сините" губеха до самия край на мача, когато успяха да намерят изравнителния гол, но веднага след това тимът от Кърджали нанесе решителния си удар за успеха.

Срещата започна в много мудно темпо, като и двата отбора не показваха нищо интересно на терена и играта се задържаше в средата на терена и постоянно беше накъсвана.

След около половин час игра Здравко Димитров извърши добро центриране от корнер, което бе посрещнато от Галчев, но ударът на младока излетя далеч от вратата на Иван Караджов. 

В 35-ата минута Ковачев напредна по десния фланг и подаде към Спас Делев, но пасът бе прекалено дълъг и голмайсторът от с. Ключ не успя да достигне до топката. 

Малко след това Спас Делев стреля директно от пряк свободен удар, но топката бе изчистена от Алекс Петков и излезе в корнер. 

Секунди по-късно кърджалийци получиха ново статично положение, от доста по-добра дистанция. Делев стреля, Михайлов плонжира и изби с една ръка, но Коконов върна топката към вратата на "сините". Там в положение на засада се намираше Леони, който попречи на Даске да играе с топката. Френският защитник все пак чукна леко топката и тя се отби в лявата гредата и стигна до Мартинов. Последният върна кълбото пред вратата, където Леони бе точен с пета, за да изведе своя тим напред. 

След 60-та минута "сините" се посъбудиха и отправиха първия си точен удар в срещата. Ивайло Найденов сякаш по-скоро опита центриране, което обаче завърши право в ръцете на Иван Караджов. 

След 2 месеца забвение Станислав Иванов най-накрая отново излезе на терена със синята фланелка в 66-та минута, когато замени Илия Юруков.

В 71-ата минута Матеус Леони отправи мощен удар към вратата на Михайлов, но топката премина встрани, за късмет на родния национал, който не реагира. Левски отвърна с отлична възможност за Мартин Райнов, който получи добро подаване от Найджъл Робърта, но изпрати топката в ръцете на Караджов. 

Десет минути преди края на мача Патрик Габриел Галчев трябваше да напусне принудително играта, след като топката го удари в главата и свали сложената му през първото полувреме превръзка за отворилата се аркада при сблъсък във въздуха. На негово място влезе Орлин Старокин, а Божинов замени Насиру. 

Така се стигна до последната редовна минута, която беше наситена с емоции. В 89-та Паулиньо получи топката отляво, набра скорост и влезе наътре, където стреля ниско и Караджов пропусна топката под плонжа си за 1:1. 

"Синята" радост обаче трая по-малко от 60 секунди. В ответната си атака Арда отново излезе напред, след като Емил Мартинов се пребори за топката в средата на терена и намери в коридор непокрития Иван Коконов, който пое в наказателното поле и с мощен шут заби топката в левия ъгъл на Михайлов!

Така Арда продължава летежа си този сезон в efbet Лига и вече е трети с равен брой точки с Локомотив (Пловдив), който заема второто място зад Лудогорец. 

Левски - Арда 1:2
0:1 Леони 41
1:1 Паулиньо 89
1:2 Коконов 90

Стартови състави:

Левски: Михайлов, Петков, Атанасов, Райнов, Найденов, Димитров, Робърта, Насиру Мохамед, Галчев, Даске, Юруков

Арда: Караджов, Стоев, Делев, Ковачев, Коконов, Лозев, Сулака, Леони, Мартинов, Крумов, Котев



90+5 - Край на мача!

90 - 5 минути добавено време

90 - ГОООЛ ЗА Арда! Гостите отново повеждат само секунди след изравнителния гол! В ответната си атака Емил Мартинов намери в коридор непокрития Иван Коконов, който пое в наказателното поле и с мощен шут заби топката в левия ъгъл на Михайлов!
 
89 - ГОООЛ за Левски! "Сините" се връщат в мача, след като Паулиньо получи топката отляво, набра скорост и влезе наътре, където стреля ниско и Караджов пропусна топката под плонжа си.

80 - Топката удари Патрик Габриел Галчев в главата и свали превръзката, която му беше сложена още първата част, за да спре кръвотечението. Нужна е нова намеса на медицинския щаб

75 - Добър пробив на Робърта в наказателното поле, което премина в центриране по земя, до което Райнов стигна със сетни сили и отправи удар, но много лек.

66 - Станислав Иванов се завръща в игра за Левски, след като заменя Здравко Димитров. Юруков също напуска за сметка на Паулиньо

62 - Отличен пробив на Мартин Райнов, който пусна към Юруков, но той вместо да му върне центриране в наказателното поле стреля директно и Караджов нямаше проблеми да спаси

59 - Здравко Димитров стреля от дистанция, но много неточно

57 - Коконов намери Спас Делев на дъгата, но нападателят се засуети и Насиру му открадна топката преди да стреля

54 - Ковачев пусна коварно центриране в наказателното поле, но защитата на Левски се справи и чисти в корнер

46 - Начало на втората част!

45 - Край на първото полувреме


44 - Жълт картон за Коконов

43 - Опасна атака на Левски е спряна след вдигнат флаг за засада на Здравко Димитров, който се озова сам срещу Караджов, но повторенията показаха, че нападателят със сигурност не е зад последния в защитата на гостите

41 - ГООООЛ ЗА АРДА! Нов перфектен изстрел на Делев от статично положение разтегна максимално Михайлов, който спря топката в последния момент, последва истинска суматоха в наказателното поле на Левски, където Коконов удари кълбото с коляно преди Леони да я бутне отвъд гол линията за 0:1! Повторенията по-късно показаха, че при отиграването на Коконов Леони се намира в засада и макар да не играе с топката пречи на вратаря.

39 - Добър удар на Спас Делев от пряк-свободен удар, но топката се отбива от стената в корнер

25 - Жълт картон за Мартин Райнов

17 - Oпит за изстрел на Ковачев, но ударът му е блокиран

5 - Равностойно начало на мача, като и двата отбора не създават опасности пред противниковата врата

1 - Начало на мача на "Герена"!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки