Боатенг: Милан играе най-добрия футбол в Италия

"Пиоли създаде колектив в отбора", смята бившият футболист на "росонерите"

Боатенг: Милан играе най-добрия футбол в Италия

 Бившият плеймейкър на Милан и настоящ такъв на Монца Кевин-Принс Боатенг се изказа много ласкаво за сегашния състав на “росонерите” и техния треньор. Той беше част от последния шампионски тим на гранда от Милано, който вдигна Скудетото през сезон 2010/11.

“Тогава имахме доста шампиони: Златан Ибрахимович, Робиньо, Кларънс Зеедорф, Андреа Пирло, Дженаро Гатузо и Тиаго Силва. Дори и да не играехме най-добрия си мач, знаехме, че някой от тях ще ни донесе победата. Противниците ни се страхуваха от нас. Сега там виждам отбор, като това е нещо, на което не бях ставал свидетел от доста време. Всеки помага на другия, поведението им е позитивно. Съперниците се страхуват от тях като отбор. Щом виждаш как Ибра празнува на трибуните, значи там има дух. Наистина могат да спечелят Скудетото. Милан играе най-добрия футбол в Италия с играчи, които не са известни. Например аз не знаех кой е Алексис Салемакерс, но той направи перфектен мач срещу Фиорентина.

"Стефано Пиоли създаде колектив и щом извличаш най-доброто от своите играчи, значи си голям треньор. Въпреки това, всичко щеше да е различно, ако феновете можеха да са на стадиона. Да играеш на “Сан Сиро” е тежко, трябва да имаш характер. Играчите без характер се чувстват по-свободни без феновете по трибуните. Трансфера ми в Монца? Нямах никакви съмнения. Преди десет години Силвио Берлускони и Адриано Галиани ме взеха от Портсмут в най-добрия отбор в света. Нуждаеха се от помощ и аз им казах “да”. Да изведа Монца до Серия “А” би било като спечеленото Скудето с Милан. Забавлявам се, атмосферата не е същата като в мачовете от елита, но отново се чувствам млад - само футболни и прости неща, както и нормални стадиони”, коментира Боатенг пред “Ла Република”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки