НА "ОВЧА КУПЕЛ": Лудогорец си взе своето и закотви Славия на дъното (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кешерю и Сантана върнаха "орлите" на върха в Efbet лига

НА "ОВЧА КУПЕЛ": Лудогорец си взе своето и закотви Славия на дъното (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец победи с 2:0 Славия в мача помежду им от 15-ия кръг на efbet Лига, изигран на стадиона в Овча купел

Шампионите показаха по-ефектна игра и се възползваха от възможностите си след почивката, за да стигнат до десетия си успех за сезона и се върнаха на първото място, след като за няколко часа Локо (Пловдив) стъпи на върха.

Славия стигна до добра възможност още в 3-та минута на мача. Тогава Радослав Кирилов опита удар отляво, влизайки навътре в наказателното поле, но Вердон блокира топката и тя стана лесна за спасяване от Пламен Илиев. Седем по-късно разградчани стигнаха до своето първо положение в срещата. Антон Неделков отигра добре, надигравайки двама от състава на "белите" и избра да подаде на Кирил Десподов, който в наказателното поле засече и стреля, но в аут.

В 24-ата минута Кирил Десподов изпълни великолепно пряк свободен удар, но ударът му с десния крак срещна напречната греда на Светослав Вуцов. Последвалите минути през първата част на стадиона в Овча Купел бяха равностойни откъм положения, макар топката да бе повече време в отбора на Лудогорец, който трудно съумяваше да пробие средния блок на славистите в центъра на терена.

Лудогорец започна втората част силно и беше близо до гола в 49-ата минута. Тогава Мавис Чибота отправи техничен удар, но Филип Антовски изчисти топката от голлинията, след като вратарят Вуцов остана на място.

В 53-ата минута  Бранителят на Славия Петър Патев избута до наказателното поле на домакините Мавис Чибота, но реферът Драганов не отсъди фаул за "орлите". Малко по-късно "белите" имаха претенции за червен картон за Оливие Вердон, който фаулира откъсващия се Димитър Рангелов, но той не беше изгонен.

Станислав Генчев предприе мерки в 62-ата минута, пускайки от пейката Доминик Янков и Клаудиу Кешеру и само три минути след това румънецът откри резултата. Той бе намерен перфектно в наказателното поле на Славия след центриране от корнер от Десподов и отблизо с глава поведе "орлите" - 1:0 за Лудогорец.

15 минути преди края Лудогорец разви красиво нападение, което завърши с отлично спасяване от Светослав Вуцов. Сантана пусна пас към Кешеру, който бе с гръб към вратата на Славия и пусна извеждащо подаване вляво за Доминик Янков. Младият футболист шутира силно, но Вуцов скъси дистанцията и блокира удара. 

Халфът Алекс Сантана отправи мощен удар от разстояние в 83-ата минута, а топката се отби в гърба на Милен Гамаков, след което се запъти към вратата на Светослав Вуцов. Топката тупна преди голлинията, но синът на Велислав Вуцов не успя да я улови и я допрати във вратата си.

Лудогорец събра 32 точки на първото място и вече пет поредни мача в шампионата не познава различен резултат от победата. Славия пък вече остава на дъното с едва 9 точки.

СЛАВИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:2
0:1 Кешеру 66
0:2 Сантана 82
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Славия: Вуцов, Патев, Христов, Гамаков, Антовски, Фиртулеску, Карабельов, Вълчев, Кръстев, Кирилов, Рангелов

Лудогорец: Илиев, Недялков, Жосуе Са, Сисиньо, Сантана, Десподов, Чибота, Дяков, Вердон, Митков, Каули 
 

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки