Томаш: Трябват ми хора с характери за Етър, ситуацията обаче изобщо не е лесна

Треньорът на търновци говори обширно пред медиите

Томаш: Трябват ми хора с характери за Етър, ситуацията обаче изобщо не е лесна

Наставникът на Етър - Александър Томаш, коментира доброто представяне на "виолетовите" напоследък. Специалистът, който прие предизвикателството да поеме великотърновския клуб в изключително труден момент, не спести критиките си към родните журналисти, младите футболисти и част от футболната общественост в страната.

"Поздравявам Преслав. Когато човек е отдаден и следва целта си, неминуемо ще стигне до успехите. Те са много сладки, по-важното е в трудните моменти да си верен на себе си и да не забравяш, че футболът е колективен спорт и ти си тук, благодарение на своите съотборници", посъветва Томаш относно наградата за Играч №1 на 14-ия кръг.

"През тази година 3 пъти отказвам на Етър. Периодът бе доста "жив" от гледна точка на предложенията, които имах. В крайна сметка реших, че това предизвикателство може да ми даде повече, отколкото ще ми вземе. Рискът все още е огромен, но съм убеден, че аз и моят екип ще дадем всичко от себе си, за да направим убедим футболната общественост, че няма да изпаднем. Исках да покажа, че най-важното нещо в един клуб е треньорът."

"Бил съм на мястото на Преслав. В България вие (бел.ред. журналистите) сте основните виновници за огромен проблем на подрастващите. Тук сме свикнали много бързо да отиваме от едната крайност в другата. Преслав има още страшно много хляб да изяде, докато се превърне в това, което може. Затова всички футболни хора сте длъжни да пазите добрите футболисти. Позволих си да дойда тук, защото бях поканен, но и за да ви кажа точно това. Има млади български добри футболисти, но те не са топ. Пишете за националния отбор, за всеки, който направи два мача. Този процес е доста сложен и дълъг."

"Намираме се в дигитален свят и младите момчета трябва да бъдат стъпили на земята. Много бързо възхвалявате отделни футболисти. Трудно е да влезеш в главата на едно младо момче, което гледа през Instagram или Facebook животът на Роналдо и Меси и в съзнанието му остават яхтите, колите, обувките, жените. Нека си кажем истината. Пред вас е Преслав и вие го възхвалявате. Да, той работи и е отдаден. Ако наистина иска да стъпи там, ще трябва да бъде отдаден. Знам, че ще му бъде много трудно."

"Пишете статии за четири отбора от Англия, но тепърва му предстои много труд и много работа. Дай боже да е здрав, да работи усърдно и когато сме умерени с него, няма да имаме само Преслав в Англия, а и много млади български футболисти, които ще прославят България. Ние сме заедно в процеса на изграждането на тези футболисти. Много е лесно да четеш хубавите неща за себе си в пресата, а като има статия, която те срива със земята, затваряш телефона и почваш да си ги слагаш да не казвам къде. Това е апел към всички. Имаме млади момчета, които могат да станат топ, но не зависи само от тях", заяви Томаш.

"Невъзможни неща няма, но докато има надежда, ще си скъсам гъза от работа. Това мога да обещая."

"Естествено, че ще търсим нови попълнения през зимната пауза. Не зависи само от мен обаче. Трябват ми характери, хора, които не се предават. Не е лесно, ситуацията е доста трудна, но имаме още един мач, върху който трябва да се фокусираме. Тук е моментът да изкажа съболезнованията си към човек, който ми е бил треньор и приятел. Живеем в различен свят и трябва да се научим да бъдем гъвкави. Светла му памет на бат Кольо. Животът продължава, трябва да се пазим."

"Управлението на футбола е сложно нещо. Това е процес, с който аз не бих се заел, защото има доста подводни камъни. Симбиозата между човек от бизнеса и футболен човек, който е постигнал много, може би е най-точното решение. Вие давате трибуна на хора, които са цял живот във футбола, и се изказват по начин, който не им прави чест. Има хора, които са си заслужили уважението, като Стоичков и Бербатов, а тук много бързо забравяме звездите си и ги опорочаваме. Това е нашият манталитет. Всички говорят за рестарт на футбола, но това не е просто нещо. Крайно време е да започнат доста хора да работят за футбола, а не да чакат обратното. Страшно много хора чакат футболът да работи за тях. Вие много добре ги знаете. Като му дойде времето, защото аз нямам представа кога ще има Конгрес, хората, които имат интерес ще изложат доводите си. Трябва футболната общественост в страната да се обедини. Аз бих подкрепил човек, който има достойнство, топки и казва истината в очите, даже и да е неприятна. Вярвам, че националният ни отбор ще тръгне нагоре, защото има качествени кадри, като млади футболисти и треньори. Нека залагаме на българското", завърши Томаш.  

Нова дата в Етър за вековния юбилей

Ще има мач на звездите

Хебър показа истинското си лице и смачка Етър в Пазарджик, Папазов блесна с два гола (ВИДЕО)

Отборът на Любо Пенев показа изключително качество в мача

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Литекс не се даде на Етър

Нов дебютира за "болярите"

Светльо Петров: Нужна ни е концентрация срещу Левски

Горка Ларучеа аут за срещата със "сините"

Етър надделя над Янтра на градския стадион в Несебър

Димитров и Есало бяха точни за успеха на "болярите"

Етър привлече халф със сериозна визитка

Йоаким Карсела е поредният нов в състава на търновци

Светльо Петров след инфарктната загуба: Футболът ни наказа

Треньорът на Етър бе крайно разочарован след загубата срещу Черно море

ИНФАРКТНО: Черно море удари Етър в 98-та минута (ВИДЕО)

"Моряците" на върха в Efbet лига, Илиан Илиев изгонен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки