Сензациите в пресата: Кроят нова защита на Левски за Стара Загора

Акрапович умува за Санкаре, Ботев (Пловдив) реди лагер в Кипър, Ивайло Петков става директор на „канарчетата“ и още…

Сензациите в пресата: Кроят нова защита на Левски за Стара Загора

Сензациите в спортната преса днес, вторник, 08.12.2020 година:

„Мач Телеграф“: Кроят нова защита на Левски за Стара Загора
Треньорът на Левски Славиша Стоянович ще пробва да стегне малко защитата за гостуването на Берое утре. Очаква се под Аязмото хората пред Николай Михайлов да имат доста работа, а при загубата от Арда се видя, че доста лесно се огъват. Особено, когато се наредиха четирима в линия. Най-логичното е да бъде оставен на пейката Алекс Петков, чийто изяви за пореден път бяха доста колебливи. Той не се успя да се намеси и при попадението на Иван Коконов, което се оказа фатално за отбора. Вариантите за негов заместник обаче са два - Орлин Старокин, който е опитен, както и Георги Александров. Славиша едва ли ще поеме риск с Александров, който до този момент е бил титуляр само срещу Партизан (Червен бряг) за Купата. Добре познат на Стоянович е Деян Иванов. Той обаче е извън форма, защото е един от играчите, които са изкарали по-тежко коронавируса и почти не е тренирал по време на карантината. Иначе се смята, че би бил най-логичен избор за титуляр под Аязмото в тази ситуация. Добра новина за Стоянович е, че вече има още една опция отляво, след като Патрик-Габриел Галчев бе шит в ИСУЛ. Матео Стаматов от вчера поднови тренировки наравно с останалите, след като се оплакваше от контузия и пропусна мачовете с Локо (Пд) и Арда. Това пък отвори възможност именно за Галчев, който след ден почивка вчера бе пратен във фитнеса. Освен това на „Герена“ се надяват, че Паулиньо най-после е изчистил главата си и ще може да бъде опция за титуляр. Това не се случи срещу Арда, защото главата му е била у дома. Бразилецът се притеснявал за съпругата си, която също е дала положителен резултат за COVID-19. 

„Тема спорт“: Ивайло Петков става директор в Ботев Пд

Ботев Пловдив ще има нов спортен директор. Почти сигурно това ще е доскорошният такъв в Левски Ивайло Петков, пише "Блиц". Както е известно, от 8 януари се очаква канарчетата да са с нов собственик - сина на руския милиардер Борис Зингаревич - Антон. Той бе в Пловдив и София през миналата седмица, като уточнява последни детайли. Сделката се счита за сигурна на 99%. Петков бе освободен от Левски с идването на новия собственик Наско Сираков. Преди това той бе спортен шеф в Дунав Русе. Заради сериозния си престой в Кубан Краснодар Петков има доста силни връзки в Русия. Именно заради това Антон Зингаревич е предпочел него за шефския пост в Коматево. Вчера цял ден Ивайло Петков не отговаряше на позвъняванията на "Тема Спорт", за да коментира възможността да поеме спортните дела в Ботев. За последно на този пост при канарчетата бе Адалберт Зафиров, когато начело на тима бе Желко Петрович. 

„Тема спорт“: Дилема около Юнус Санкаре

Само една въпросителна около състава за мача с Рома от Лига Европа в четвъртък има старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович. Тя е свързана с това дали Юнус Санкаре да започне като титуляр срещу римските вълци. Сенегалецът с френски паспорт остана резерва при успеха над Ботев Пд и влезе в заключителните минути на срещата. На позицията зад двойката нападатели бе Тиаго, като португалецът се отличи с две асистенции срещу канарчетата, бе най-добрият на терена и ще попадне сред стартовите 11 и за Рома. Така опциите за титулярно място на Санкаре са две. Първата е да започне вместо Жеферсон, тъй като другият дефанзивен халф Амос Юга изглежда непоклатим. Вторият вариант е изненадващ… Акрапович може да пусне Юнус Санкаре като втори нападател до Али Соу вместо Йомов или Енрике. Останалите титуляри от Коматево изглеждат непоклатими за четвъртък. Единствената дилема е около това дали Санкаре да започне срещата.

„Тема спорт“: Канарчетата редят лагер в Кипър

Ботев Пловдив може да проведе част от зимната си подготовка в Кипър. Разходите за него се очаква да бъдат поети от бъдещия нов собственик на канарчетата руснакът Антон Зингаревич. В разговорите с ръководството през миналата седмица, когато бе в Пловдив, той бил попитан дали може да съдейства за зимен лагер. Наследникът на милиардера Борис Зингаревич отговорил, че Ботев Пловдив може да избира между няколко топли кътчета, в които той притежава школи. Най-вероятно канарчетата ще се готвят през зимата на острова на Афродита, пише в. "Марица". Те вече са избирали тази дестинация през последните години. Сега нещата ще са малко по-сложни заради пандемията от COVID-19, но не и невъзможни, уточниха от Ботев. Очаква се лагерът да е в началото на февруари. През януари жълто-черните ще се готвят при домашни условия. Зингаревич е обещал и средства за зимна селекция. В Ботев са категорични, че се нуждаят от поне 4-5 нови попълнения, които да засилят конкуренцията.

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки