Михайлов: В съблекалнята на Левски вече се говори на български

Капитанът на „сините“ е категоричен, че Стоянович ще стабилизира играта на отбора

Михайлов: В съблекалнята на Левски вече се говори на български

Вратарят на Левски и националния отбор Николай Михайлов говори за работата на новия треньор Славиша Стоянович и обстановката в тима.

"Победата над Локомотив бе много важна за нас. Все пак не бяхме играли от един месец, много хора бяхме в изолация заради вируса. Не се води нормален тренировъчен процес толкова време. Освен това сме и с нов треньор. Важното е да работим, защото се вижда, че в тези момчета има бъдеще. Опитваме да създадем сплав между нас, по-опитните, и младите. Говорим с тях всеки ден в съблекалнята, помагаме им. Колкото до Арда, мисля, че ги надиграхме, имахме много положения, но... Техните положения влязоха, нашите не. Не може да си изравнил в 86-ата минута, а 30 секунди по-късно да ти вкарат, и то при ситуация един на един", каза стражът на сините.

"Според мен се случват нещата. Момчетата попиват и се учат. Разбира се, има много още, за да се постигне всичко това. Но смятам, че сме на прав път и сега със Стоянович, който знае как да работи с младите, ще продължи този процес. Още е рано за оценки, защото имахме само няколко тренировки в пълен състав. Този вирус и случващото се объркват много тренировъчните планове. Славиша беше човекът, който ме взе в Левски в предишния си престой и съм му много благодарен за това. А аз тогава не бях играл доста време. Тогава влязох в съблекалнята и се говореше на 5-6 езика. Бяха събрани много чужденци, всеки си дърпаше за своята група. Заварих една странна съблекалня. Но от друга страна, тези чужденци бяха класни. Сега е различно, в съблекалнята се чува главно българска реч, отборът е сплотен", сподели капитанът на Левски пред БЛИЦ и даде мнението си за коронавируса, тъй като бе един от заразените футболисти на сините, и за пандемията, при която се готвят професионалните спортисти.

"Виждате, че няма нормален тренировъчен процес. Отрази се много и на националния отбор. Видяхте колко промени се направиха в движение заради вируса. Не смятам, че резултатите на националния отбор обаче отразяват възможностите ни. Този отбор може много повече. Относно моя случай - направих си тест в Левски и беше отрицателен. Ден по-късно се събираме в националния отбор, правят ми нов тест и той беше положителен. На втория ден изгубих вкус и обоняние, но не го изкарах тежко. Правих лицеви опори и коремни преси у дома. Няма голям избор как да тренираш. Все пак виждаме, че вирусът е опасен, отне много близки на хората и трябва да се съобразяваме с мерките", завърши Николай Михайлов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки